Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Les deu maquetes, al COAC


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

25.09.2007 14:29

Les deu maquetes, al COAC

Àngels Prieto


La maqueta de Norman Foster i les altres nou finalistes per executar la remodelació del Camp Nou estan exposades des d’avui al Col•legi d’Arquitectes de Catalunya, a la mostra 'El Camp Nou 1957-2007 i ... 10 noves propostes'.


L’eix central de l’exposició l’ocupa el projecte de 1957, elaborat pels arquitectes Mitjans, Soteras i García-Barbón, a través d’uns plafons on es detalla el procés d’execució de les obres de l’Estadi.
Al seu voltant, i sobre una catifa que simula la gespa d’un camp de futbol, es poden contemplar les deus propostes seleccionades pel jurat. De cada finalista es mostra la maqueta, tres panells i la memòria del projecte, ocupant un espai destacat la maqueta guanyadora, de l’estudi britànic Foster + Partners.

El suport del Col•legi

fzue1089.jpgEl president del Barça, Joan Laporta, acompanyat pel degà del COAC, Jordi Ludevic, ha estat l’encarregat de donar llum verda a l’exposició i ha remarcat el compromís i la implicació del Col•legi d’Arquitectes amb el concurs internacional que va obrir el FC Barcelona per a la remodelació del Camp Nou.

Un debat enriquidor

fzue1022.jpgLaporta també ha admès que l’exposició dels projectes finalista obrirà un debat, però ha assegurat que el club ha volgut fer un nou exercici de transparència perquè tothom pugui veure entre quines propostes va haver de prendre la decisió el jurat. El president ha destacat l’entusiasme amb què el barcelonisme ha acollit la proposta guanyadora: "Veure com ahir van passar més de dotze mil persones pel museu per veure la maqueta de Norman Foster m’omple de satsifacció”.

L’exposició dels deu projectes finalistes es podrà veure al col•legi d’arquitectes de Catalunya fins a mitjans de novembre.
Les deu maquetes, al COAC

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Presentació del llibre 'El Camp Nou'
Coincidint amb la inauguració de l’exposició 'El camp nou 1957.2007...i deu noves propostes', també s’ha presentat el llibre 'El Camp Nou', un doble volum que repassa la història de la construcció l’Estadi des del seu impuls inicial, fins la seva inauguració el 24 de setembre de 1957.

La primera part de l’obra, escrita per l’arquitecte Manel Parés, documenta amb detall, amb el suport de fotografies, plànols i dibuixos sovint inèdits, la gènesi i el procés de construcció de l’Estadi, així com els protagonistes i testimonis de l’època. El segon volum, amb textos de Carles Santacana i Xavier Pujades, retrata la realitat del club i de la societat d’aquells temps, il•lustrada amb fotografies, vinyetes còmiques i cartells de l’època.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana