Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


El Palau, en ascens


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

20.09.2007 11:24

El Palau, en ascens

Sònia de Alba


Els números no enganyen. L’afició s’apropa d’una manera fluïda al Palau. Ja sigui en qualitat d’abonats o amb compra d’entrades per a compromisos puntuals, la realitat ofereix l’augment tant d’ingressos com de l’assistència.


El recompte de final de temporada exposa que la feina s’està fent bé. Sense estridències, el Palau consolida un públic i el fidelitza. El primer element que destaca és que la temporada 2006-2007 ha crescut en nombre d’abonats. S’han fet 357 abonaments nous respecte a la 2005-2006, o sigui, més d’un 8% més.

Més suport en tots els esports

Durant la campanya passada, la tendència ha estat l’augment de socis abonats. 4.681 persones gaudeixen de la possibilitat d’assistir al Palau en tots els esports o en una de les quatre modalitats: bàsquet, handbol, hoquei patins o futbol sala. El més demanat és l’abonament complet, que posseeixen 3.729 persones, el 80% del total.

QM3D3220.jpgQuant a l’assistència, cal remarcar que el públic també fa costat als equips. El de bàsquet és el que, de mitjana, té més suport per partit. A la Lliga ACB, 4.410 aficionats han assistit al Palau, fet que suposa gairebé el 30% més de seguidors culers si es compara aquesta xifra amb la de la temporada 2005-2006. Comptant l’Eurolliga i la resta de partits que han tingut lloc al Blaugrana, la temporada passada ha concentrat el 57% de l’aforament de mitjana. En aquest sentit, es tracta d’un 6% d’assistència més que la campanya immediatament anterior.

En handbol, la temporada 2006/07 es va mantenir la mitjana de públic, consolidant una assistència al Palau, que va tenir moments àlgids, ratllant o superant els 4.000 espectadors, com els partits de la Champions contra el Flensburg o el Montpellier.

Millor gestió, més beneficis

Quant als ingressos obtinguts, el club pot estar molt satisfet. En bàsquet, per exemple, tant a nivell de taquillatge com d’abonaments, hi ha hagut un augment del 159% des de la temporada 2004-2005 fins a la 2006-2007. En total, hi ha hagut un 120% d’ingressos en la venda directa i un 31% de més en abonaments.

En handbol, la taquilla ha viscut també un impàs d’ascens important la temporada passada. Un 53% de variació a millor si comparem el que el club va recaptar la temporada passada amb la campanya 2005-2006.

Si fem cas de l’evolució global, l’increment se situa en el 65%, inclosos els beneficis de taquilla i els dels abonaments en les darreres dues temporades.

Ús del Seient Lliure

En dues campanyes, el Palau Blaugrana també ha viscut com l’efecte Seient Lliure funciona. Les xifres situen en un 98% d’augment en l’ús d’aquest sistema. També és cert que prop d’un terç d’aquest percentatge el fan servir socis del FC Barcelona.

El major nombre de localitats que es venen són de bàsquet. En aquest esport s’ha produït el 24% més de taquilla. El màxim, quant a vendes, el van constituir les 1.828 entrades que es van distribuir en el partit de quarts de final de l’Eurolliga contra l’Unicaja.

Cal esmentar que el 55% dels abonats no vénen als partits de bàsquet al Palau. Tot i que aquesta no és una dada gaire positiva, sí que és cert que també aquesta quantitat és sensiblement millor que la de la temporada 2005-2006, en què hi feien acte de presència menys abonats.
El Palau, en ascens
Menys invitacions
Durant la temporada 2006-2007 també hi ha hagut un descens del nombre de compromisos que ha tingut el club –la gestió de les llotges per a empreses, per exemple, han cobert gran part de la demanda–, la qual cosa ha repercutit directament en la reducció de les invitacions. A la temporada 2006-2007 s’han lliurat un 6% menys d’entrades sense ingrés econòmic per al Barça, respecte a la 2005-2006.
Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana