Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


L’exposició fotogràfica, inaugurada


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

29.08.2007 17:35

L’exposició fotogràfica, inaugurada

www.fcbarcelona.cat


Aquest dimecres al migdia s’ha inaugurat l’exposició fotogràfica 'L’impacte del VIH/sida: vida i esperances dels orfes de Swazilàndia', signada pel fotògraf Pep Bonet. Es podrà veure l'exposició al vestíbul de Tribuna fins al 28 d'octubre.


Les 28 fotografies retraten la vida diària dels nens orfes de Swazilàndia, el país amb la taxa més alta del món d’infectats de sida i zona d’acció del primer projecte de l’aliança FC Barcelona - Unicef.

L’acte d’inauguració

qm3d5058.jpgL’acte d’inauguració d’aquest dimecres ha comptat amb la presència del fotògraf Pep Bonet, autor de les fotografies, així com dels directius del club, Albert Vicens, Alfons Godall, Rafael Yuste i Clàudia Vives-Fierro. També han estat presents Lander Unzueta, director general de la Fundació FC Barcelona, i Consuelo Crespo, presidenta d’Unicef-Comitè Espanyol.

On es podrà veure?

qm3d5052.jpgL’exposició es pot veure al vestíbul de Tribuna -i els dies de partit també a l’esplanada de Tribuna- des d’avui i fins al 28 d’octubre. Posteriorment, aquesta exposició itinerant visitarà altres capitals del món.

Quin és l’objectiu?

La mostra consta de 28 fotografies captades durant el mes de maig pel reconegut fotògraf mallorquí a les zones rurals de qm3d5095.jpgSwazilàndia. Segons Lander Unzueta, director de la Fundació FC Barcelona, “aquesta exposició té tres objectius: primer, donar a conèixer l’aliança amb l’Unicef; segon, sensibilitzar sobre la gran problemàtica que existeix amb els nens de Swazilàndia; i tercer, comunicar als socis i simpatitzants del club en què consisteixen els programes que estem duent a terme en aquest país”.

Les instantànies de la mostra estan acompanyades de textos explicatius, que submergeixen l’espectador en els detalls del dia a dia dels nens orfes d’aquest país africà. En aquests textos, a més, s’informa acuradament de les ajudes que el FC Barcelona i l’Unicef estan oferint a aquestes comunitats. Pep Bonet es va desplaçar amb el seu equip fotogràfic a les zones rurals de Swazilàndia i va conviure durant diversos dies amb els nadius. Sobre el terreny va arribar a fer fins a 4.000 fotografies. “Vaig tornar amb la sensació que duia una història molt positiva. El problema dels nens orfes és molt greu, però vaig notar un enorme esperit de superació”, assegura el fotògraf.
L’exposició fotogràfica, inaugurada

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


El fotògraf
Pep Bonet va néixer a Mallorca l’any 1974. La seva obra es basa en una visió estètica de la tasca documental forjada en diferents països per tal d’aconseguir una personal síntesi entre poesia i humanisme. Un dels seus grans projectes és Positiv+, produït en col•laboració amb Metges Sense Fronteres (MSF) sobre els efectes de l’arribada a l’Àfrica subsahariana dels primers antiretrovirals per al tractament del VIH/sida. D’altra banda, Faith in Chaos és el més gran dels treballs de documentació de Pep Bonet, que creix any rere any, i que tracta els efectes de la postguerra a Sierra Leona. Ha arribat recentment d’aquesta zona de l’Àfrica, on ha completat el seu treball fotogràfic en un equip de futbol del país format per jugadors amb alguna amputació.

El 2003 va guanyar el 1r i el 3r Premis de Fotoperiodisme Zilveren Camera Holland, el 1r Premi Fujifilm Press Espanya i el 1r Premi FotoPress'03 de la Fundació "la Caixa", entre d’altres. A finals del 2005 va ser guardonat amb el Premi W. Eugene Smith de fotografia humanística i el 2006 va guanyar, per segona vegada, el World Press Photo.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana