Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


19’5 milions de benefici d’explotació


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

27.07.2007 14:59

19’5 milions de benefici d’explotació

www.fcbarcelona.cat


L’economia del club segueix ferma i en la bona línia dels darrers anys, segons indica el tancament econòmic de la temporada 2006/07 presentat aquest divendres.


El FC Barcelona ha tancat l’exercici 2006/07 amb uns ingressos de 290,1 milions d’euros i amb 270,6 milions de despeses. El benefici d’explotació, per tant, ha estat de 19,5 milions, 6,8 de resultat net, que “és el benefici més alt dels últims anys”, segons ha explicat el vicepresident econòmic Ferran Soriano en la roda de premsa d’aquest divendres. A més, s’han aconseguit 67’9 milions de beneficis abans d’impostos, interessos i amortitzacions, l’anomenat EBITDA, un dels millors indicadors de la rendabilidat de qualsevol negoci.

El fet de continuar donant benefici també en els anys en què no es guanya cap títol és la millor mostra que “el model econòmic del club és sòlid i sostenible”, segons el vicepresident Soriano.

Ferran Soriano ha resumit així la força econòmica del club, en un any sense títols destacats: “Els ingressos i les despeses van compassats als resultats esportius, però l’economia del club resisteix tant amb victòries com amb derrotes. No totes les empreses ni tots els equips poden dir el mateix.”

290 milions, un rècord

Durant els anys de mandat de l’actual Junta, els ingressos han anat creixent any rere any, arribant aquesta temporada als 290 milions d’euros de benefici que, com ha recordat Ferran Soriano, “és la xifra més alta de la història del club”.

FZUE8877.JPGLa temporada 2005/06 els ingressos van ser de 259,1 i, per tant, el creixement ha estat de 31 milions en un sol any. Aquesta millora es deu, sobretot, a la millor explotació de les instal•lacions tot i jugar-se a casa dos partits menys de Copa d’Europa que l’any passat, a l’increment dels ingressos per patrocini i per gires i amistosos i als nous ingressos per venda d’espais publicitaris a Barça TV i venda de Barça TV Internacional.

A nivell de despeses, els costos en personal esportiu (51% dels ingressos) es mantenen per sota dels ratis que recomana la indústria del futbol (55%). Actualment aquesta despesa és de 148’3 milions.

Addicionalment a aconseguir resultats econòmics positius, el club ha invertit 72’2 milions d’euros nets, tant en incorporacions esportives com en qüestions immobiliàries: millores a l’estadi, a la ciutat esportiva o al Palau.

Fons propis positius

Per primer cop en 4 anys, el FC Barcelona compta amb fons propis positius. Si al final de la temporada 2003/04 eren de 73’8 milions d’euros negatius, la temporada següent es van reduir a 37 milions i l’any passat de 4’1 també negatius, ara sumen 2’7 milions positius.

La recuperació dels fons propis són una mostra més de la solidesa econòmica del club, de la qual han donat fe els auditors, amb un informe amb opinió neta, sense cap salvetat.

Cal recordar que aquestes xifres estan pendents de l’aprovació de l’Assemblea General Ordinària, que tindrà lloc el pròxim 29 d’agost, dia que es disputa el Trofeu Joan Gamper.

Fes clic aquí per veure el dossier amb els resultats econòmics del 2006/07 i els pressupostos del 2007/08.
19’5 milions de benefici d’explotació
L’endeutament, “saludable”
El club també continua en la línia correcta pel que fa al deute bancari, que ha passat de 68’5 a 39’8 milions, ja que aquest any s’han retornat 28,7 milions d’euros. Dels 92,5 milions de deute bancari que hi havia a la temporada 2003/04 (el 55% dels ingressos d’aquella temporada) s’ha passat als 39’8 actuals (el 14% dels ingressos actuals).

Sobre aquestes xifres, Soriano ha assegurat que “és un endeutament saludable i estem en una situació molt millorada i més tranquil•la” que fa uns anys.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana