Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Reconeixement de la Unió Europea


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

19.06.2008 11:43

Reconeixement de la Unió Europea

www.fcbarcelona.cat


Joan Laporta va ser ahir amb Karl-Heinze Rummenigge a Brussel·les per reunir-se amb Vladimir Spidla, el Comissari Europeu de Treball, Afers Socials i Igualtat d’Oportunitats a Brussel·les.


El president Joan Laporta, en qualitat de vicepresident de l’European Clubs Association (ECA) i Karl-Heinz Rummenigge, president de l’organisme de representació de clubs europeus, van ser ahir a Brussel·les amb Vladimir Spidla, el Comissari Europeu de Treball, Afers Socials i Igualtat d’Oportunitats.

Aquesta trobada va servir perquè la Comissió Europea reconegués la nova organització que representa els interessos dels clubs en l'àmbit europeu. El comissari europeu Vladimir Spidla va confirmar la rellevància del paper de la nova associació, l’ECA, i va aprovar el seu rol d'agent social actiu.

Propera reunió, a París

p-014059-00-02h.jpgA partir d’ara, l’ECA està facultada per participar de ple en el diàleg social europeu en el sector del futbol professional. En aquest sentit, la primera cimera es produirà l'1 de juliol a París.

Durant aquesta trobada amb el Comissari Europeu, Rummenigge i el president Laporta van explicar-li el funcionament de l’actual ‘transitory board’ i la posició de l’ECA pel que fa a la proposta d’implantar la norma del 6+5 per part de la FIFA.

Tal com es va informar en la darrera reunió de l’ECA al Camp Nou, l’entitat europea no veu necessària ni justificada l’aplicació d’aquesta normativa.

Partidaris del ‘home-grown’

En canvi, els membres del “transitory board” de l’ECA si que són, en principi, partidaris del "home-grown", norma que és operativa des de fa dos anys. Aquesta legislació requereix que els clubs que participen en competicions europees tinguin un mínim de jugadors a les seves plantilles fets al seu planter i/o als planters d’altres clubs inscrits en la mateixa federació.

Això significa que hagin estat un mínim de tres anys entre els 15 i els 21 anys a les categories inferiors del club o en un club de la mateixa federació. La xifra de jugadors requerits va ser de quatre la temporada 06/07, ha pujat a sis a la 07/08 i arribarà als vuit per a la propera temporada. Llavors es podrà avaluar detalladament i òptimament els efectes de la aplicació d’aquesta norma.

Joan Laporta va subratllar: “La posició del 'temporary board' de l’ECA és, en principi, de suport al 'home-grown'. Es discutiran aquests i més temes en la propera Assemblea General el mes de juliol i estem segurs que el Comitè Executiu de l’ECA que sigui elegit llavors comunicarà la seva posició del 6+5 al més aviat possible”.
Foto: Credit © European Community
Foto: Credit © European Community
Al costat de Raül Sanllehí
Joan Laporta va ser a Brussel·les acompanyat per Raül Sanhlleí, responsable de les Relacions amb Organismes Esportius, que ahir va ser nomenat també nou director de futbol del FC Barcelona.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana