Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Dotze mesures per al 2010


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

18.06.2008 13:56

Dotze mesures per al 2010

www.fcbarcelona.cat


Ferran Soriano, vicepresident econòmic del FC Barcelona, ha traçat els principals objectius del club d’aquí al 2010. Dotze mesures per tal de complir les metes marcades a l’inici de l’actual legislatura.


Segons els acords de la Junta Directiva, celebrada aquest dimarts, els 12 punts de treball fins al 2010 són els següents:

presentacix_guardiola_x11x.jpg1.- Nou projecte primer equip : Soriano ha explicat que s’ha iniciat un nou cicle esportiu liderat per Pep Guardiola com a nou entrenador del primer equip amb l’objectiu d’aconseguir títols i retornar la il•lusió per un projecte guanyador.

2- Contínua professionalització i modernització de l’estructura tècnica. Recursos humans i tecnologia: En els darrers sis mesos, el club ha fet un estudi de sistemes de treball i d’entrenament dels millors especialistes i clubs del món i, fruit d’aquesta anàlisi, s’ha apostat per introduir una sèrie de canvis en l’estructura tècnica. “Hem decidit incorporar un nou tècnic en alt rendiment que tindrà un enfocament integral de totes les variables que afecten el rendiment: des de l’entrenament col•lectiu a l’individual, adaptat a les característiques del jugador, el descans i l’alimentació”, ha destacat Soriano.

En aquest sentit, Soriano també ha anunciat que hi haurà més parametrització, més controls físics dels jugadors perquè aquests es puguin traduir en el terreny de joc.

3.- Planter global i local: Tal com ja s'ha fet, a l'Argentina, amb l'acord amb el FCB Juniors Luján, el club vol seguir exportant el model de la Masia a altres països. El Brasil és el repte més immediat, amb l’establiment d’una 'joint venture' amb un club local. “Quan descobrim talent, en els llocs on n’hi ha, el que volem és desenvolupar-lo, amb la nostra metodologia, als països d’origen”, ha resumit Soriano.

RIMG0036.JPGParal•lelament aquesta mesura per enfortir la captació global del talent, el club admet la seva aposta també perquè els millors jugadors catalans juguin al Barça.

4.- Barça Atlètic : Respecte a la incorporació de Luis Enrique com a tècnic del filial blaugrana, Soriano ha apuntat que l’asturià seguirà l’esperit i la filosofia de Pep Guardiola i ha mostrat la satisfacció de la junta tant pels resultats com per l’educació en valors dels futbolistes del planter.

qm3d7107.jpg5.- Seccions professionals i projecte Joan Creus: "Tenim un nou director tècnic a qui se li ha demanat que construeixi un nou equip de bàsquet que combini jugadors catalans i de referència amb les millors estrelles que estiguin a l’abast del Barça", ha explicat Soriano amb referència als objectius marcats per a Joan Creus , nou director esportiu de la secció de bàsquet. Els mateixos paràmetres que es demanen a la resta de seccions professionals.

6.- 400 milions d’ingressos i deute bancari zero:  "Arribarem el 2010 als 400 milions d’ingressos. Això ens farà ser el club esportiu amb més ingressos del món”, ha reconegut el vicepresident econòmic. I és que cap club de cap disciplina esportiva assoleix aquesta xifra. A més, Soriano ha apuntat que, a 30 de juny del 2008, el deute bancari serà de 13 milions d’euros.

7.- Patrimoni immobiliari : Amb referència a aquest punt, Soriano ha apuntat que el club té tres projectes: ampliar el patrimoni immobiliari, la nova Masia de Sant Joan Despí i la remodelació del Camp Nou. A grans trets, l’objectiu és que el balanç patrimonial del 2003 al 2010 sigui positiu i, per tant, que hi hagi més metres quadrats i més valor patrimonial per al club.

8.- La nova Masia: La voluntat de la Junta és que el nou edifici que aculli la residència d'esportistes, a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí, estigui acabada en dos anys. Això alliberarà la Masia actual, situada al costat del Camp Nou, per a nous usos.

Design-Report-22.jpg9.- El projecte Nou Camp Nou i del nou Palau: En referència al Camp Nou i al nou Palau Blaugrana, està previst que el 2010 estigui acabat el projecte, que s’hagin obtingut els permisos i que la remodelació “no costi res al club, sinó que s’autofinanciï”, ha subratllat Soriano.

10.- Reforma dels estatuts: En aquest sentit, la Junta Directiva vol uns estatuts "clars" adaptats a la nova Llei de l’Esport i que acabi amb les incerteses i les interpretacions diverses que han dut el club a una "situació d’estabilitat interrompuda" en els darrers anys, segons ha explicat Soriano. El vicepresident ha negat que la reforma dels estatuts afecti l'apartat que regula el procés del vot de censura.

grup.jpg11.- Club més solidari: El club seguirà ajudant els més necessitats i vulnerables a través de projectes que la Fundació té en marxa tant amb l'UNICEF, com l'ACNUR i la UNESCO. Un dels projectes més ambiciosos del club és ajudar en els pròxims dos anys més de 200.000 nens.

12.- Penyes. Modernització i globalització: Un dels objectius del club és modernitzar en els propers dos anys el moviment penyístic així com també revitalitzar-lo, amb una clara voluntat de fer-lo més global.


Per accedir al document amb els objectius, fes clic aquí  (document pdf, 2MB) 

Dotze mesures per al 2010

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Qüestions Esportives

Pel que fa a qüestions esportives, Soriano ha explicat que el club vol obtenir el valor que considera que tenen els futbolistes que podrien ser baixa -d’acord amb la planificació esportiva del nou equip de Pep Guardiola- i ha reconegut que "hi ha converses avançades". Però també ha admès que el club vol obtenir el valor que tenen i un preu satisfactori per a ells.

Pel que fa al preu que està disposat a pagar per les possibles incorporacions, Soriano ha dit que aquest preu el dicta "el sentit comú". “90 milions per a qualsevol jugador no està en el sentit comú”, ha respost el vicepresident pel què fa als rumors de la incorporació del portuguès Cristiano Ronaldo al Reial Madrid.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana