Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Reconeixement a la societat civil


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

11.06.2008 19:30

Reconeixement a la societat civil

www.fcbarcelona.cat


El FC Barcelona ha volgut retre aquest dimecres un homenatge i un reconeixement al Palau de la Música Catalana i a la societat civil catalana del primer terç del segle XX amb una conferència a la Sala París.


Amb una conferència que portava el títol “El tancament del Camp Nou i del Palau de la Música Catalana durant la dictadura de Primo de Rivera”, el Barça ha volgut adherir-se a aquests actes de celebració del centenari del Palau de la Música. La conferència ha estat a càrrec de l’historiador Josep Termes.

El Barça i l’Orfeó

qm3d8000.jpgFèlix Millet, president de la Fundació Orfeó Català - Palau de la Música Catalana, i Joan Laporta, president del FC Barcelona, han estat els encarregats d’introduir la conferència. Laporta ha afirmat: “Amb més de cent anys de vida, el Barça i l’Orfeó Català, impulsor del Palau, són entitats que han vinculat les seves activitats a un imperatiu cívic, a la voluntat d’aportar elements per fer un país més culte i més civilitzat. Per això també van ser represaliats en moments difícils”. El president blaugrana, que ha felicitat públicament el Palau per aquesta efemèride, també ha volgut recordar la importància de la conferència: “Ens interessa conèixer l’empenta d’uns homes que van ajudar a fer millor el país, perquè en volem aprendre per al futur”.

Per la seva banda, l’historiador Josep Termes, especialista en la història de la cultura popular i del catalanisme, ha abordat l’incident del 1925. És a dir, el tancament del Barça i l’Orfeó. Termes també ha ofert una panoràmica més àmplia del paper de les dues entitats al primer terç del segle XX. Dues institucions que ha considerat molt vives i molt lligades a l’emoció popular amb valors catalanistes integradors comuns.
Reconeixement a la societat civil
Un gran historiador i soci del Barça
L’autor de la conferència, Josep Termes, és Creu de Sant Jordi de la Generalitat i Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. És un historiador tot terreny que també s’ha interessat per la història del Barça: ha escrit, entre d’altres, una biografia de Samitier i un llibre sobre el camp de Les Corts. A més, Termes és soci del Barça des de fa uns cinquanta anys.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana