Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Norman Foster, l’arquitecte més admirat


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

06.03.2008 10:10

Norman Foster, l’arquitecte més admirat

www.fcbarcelona.cat


El despatx d’arquitectes Foster and Partners, que el setembre passat va guanyar el concurs per a la remodelació de l’estadi del Barça, ha estat escollit, per tercera vegada en els tres darrers anys, com el despatx d’arquitectura més admirat del món.


Així ho indica un estudi que publica la revista especialitzada 'BD World Architecture' en l'edició del mes de gener.

Aquest és un nou premi a la qualitat i a l’excel·lència d’una firma que no para d’obtenir èxits en l'àmbit internacional i que des d’ara té entre els seus objectius convertir el Camp Nou en una nova joia de l’esport mundial.

L'elecció dels professionals

QM3D9044.jpgPerò en aquest cas el reconeixement arriba dels mateixos arquitectes. Cada any, 'BD World Architecture' publica un estudi molt detallat entre les firmes d’arquitectes més prestigioses del món. Es tracta d’una enquesta única en aquest camp i en què es desglossa en diferents apartats l’activitat dels grans despatxos. En la categoria d’arquitectes més admirats l'enquesta dóna com a guanyador Foster and Partners, una posició que ja va ocupar en els estudis realitzats els anys 2005 i 2007.

La firma britànica figura al capdavant de la classificació per davant d’altres grans noms de l’arquitectura mundial, com Herzog & de Meuron (un dels finalistes en el concurs per a la remodelació del Camp Nou) i el mateix despatx del valencià Santiago Calatrava, que apareix en la cinquena posició en aquesta categoria.

El cinquè més gran

En qualsevol cas, Foster and Partners no és el despatx més gran pel que fa al nombre d’arquitectes. En l’estudi d’aquest any, ocupa la 5a posició, amb 913 titulats empleats, quasi 300 menys que la firma americana Gensler, que, amb 1.216 arquitectes, figura al capdavant de la llista de les empreses d’arquitectura més grans del món. Tot i això, la firma britànica no ha parat de créixer en els darrers anys, i ha passat de l'onzena posició que ocupava el 2006 fins a la cinquena d’aquest any.
El despatx d'arquitectes, Foster and Partners, a Londres.
El despatx d'arquitectes, Foster and Partners, a Londres.
Un historial de prestigi
Lord Foster compleix ara 40 anys com a arquitecte professional després que l'any 1967 fundés un despatx que actualment té oficines en més de vint països. Des del seu començament el bufet ha rebut 440 premis i mencions d’excel·lència i ha guanyat més de 70 concursos nacionals i internacionals.

Entre els seus treballs recents s’inclouen l'aeroport de Pequín, el viaducte de Millau (França), tot un campus universitari per les torres Petronas de Malàisia i el seu darrer projecte, el Crystal Island de Moscou, que, un cop finalitzat, es considerarà l’edifici civil més gran del món i que acollirà “una ciutat amb tots els serveis imaginables dins la mateixa ciutat de Moscou”, segons s’estableix al disseny.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana