Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Neix l’ECA


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

21.01.2008 19:55

Neix l’ECA

www.fcbarcelona.cat


Aquest dilluns s’ha creat el nou organisme que ha de representar 103 clubs europeus. Es tracta de l’ECA, l’Associació de Clubs, ja reconeguda per organismes internacionals.


Els cinc objectius dels clubs europeus s’han vist satisfets aquest dilluns amb la creació del nou organisme que ha de representar els clubs europeus. És l’European Clubs Association, que representa 103 clubs de les 53 associacions que integren la UEFA.

Laporta, vicepresident

6847.jpgEn aquest nou òrgan presidit per Karl-Heinz Rummenigge, president del Bayern de Munic, el Barça hi tindrà un paper fonamental: el president Joan Laporta en serà el vicepresident. A més, el Barça, juntament amb el Chelsea, l'AC Milà, l'Olympique de Lyon i l'Ajax formaran part de la ‘Board’, és a dir, el Comitè Executiu.

Els cinc objectius marcats pels clubs s’han aprovat: el naixement d’una nova organització independent de clubs; ser part activa del procés de decisions; obtenir compensacions econòmiques per la cessió de jugadors a les seleccions; exercir control sobre el format i els ingressos de les competicions –Lliga de Campions i UEFA– i influir en el calendari internacional.

Compensacions econòmiques

7271.jpgPel que fa a la compensació als clubs per la cessió de jugadors a les seves seleccions, s’ha acordat que els clubs rebran 43’5 milions d’euros per l’Eurocopa del 2008 i 55 milions per la del 2012. Pel que fa als Mundials, es rebran 40 milions de dòlars pel del 2010 i 70 pel del 2014.

Calendari internacional

La voluntat dels clubs és alleugerir el calendari internacional. En part, els clubs necessiten retallar els dies que cedeixen els seus futbolistes a les seleccions i reduir també el nombre de compromisos. Pel que fa als Mundials, per exemple, es vol reduir els grups en l'àmbit europeu que participen en la fase de classificació: de vuit equips que hi ha en l’actualitat –per tant, 14 compromisos- a grups de 6. Per tant, 10 partits.

Neix l’ECA
Pas històric
Segons Joan Laporta, aquest acord és fruit de “l’amor comú pel futbol”, així com també d’una entesa basada en la confiança. Rummenigge ha elogiat la figura de Michel Platini, president de la UEFA, en tot el procés.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana