Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Els clubs s'acosten a la FIFA i la UEFA


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

15.01.2008 17:30

Els clubs s'acosten a la FIFA i la UEFA

www.fcbarcelona.cat


En una reunió celebrada aquest dimarts a les oficines de la FIFA a Zuric (Suïssa), es reforça la creació d’un nou organisme de clubs que farà valer el seu pes davant els organismes internacionals.


Aquest dimarts a les oficines de la FIFA a Zuric s’ha fet un pas molt rellevant quant a la relació dels clubs amb els principals organismes internacionals, la FIFA i la UEFA. És un nou capítol de la relació de les entitats amb aquestes institucions que el màxim responsable de la FIFA, Joseph Blatter, ha qualificat d'“històric”.

Doble motivació: nou ens i compromisos concrets

I és que la motivació de la trobada d’aquest dimarts entre els principals clubs amb la FIFA i la UEFA ha estat doble. Per una banda, perquè tots els actors —sobretot, els clubs— que participen en el món del futbol siguin agents actius en la presa de decisions. I, per l’altra, perquè tant la FIFA com la UEFA donin solucions concretes a les necessitats dels clubs.

QM3D0008.jpgLes conseqüències bàsiques de l’acord amb els organismes han estat que l’European Clubs Forum esdevindrà una nova organització independent, reconeguda per la UEFA i la FIFA, i que, un cop quedi constituïda aquesta nova única organització de clubs, es firmarà un compromís entre la UEFA i la FIFA i aquesta nova entitat representativa. La creació d’aquest nou organisme significarà la dissolució de l’European Clubs Forum.

Aquesta nova associació acordarà amb la UEFA i la FIFA les compensacions econòmiques als clubs per la cessió de jugadors a les seves seleccions.

Dilluns, els clubs que han estat a Zuric —entre els quals hi havia el FC Barcelona— comunicaran aquest pas ferm cap a la nova organització a la resta de clubs que integren l’European Clubs Forum. Aquesta reunió es farà a Ginebra.

“Els clubs són la cèl•lula bàsica de futbol”, ha reconegut Blatter. També Michel Platini, president de la UEFA, ha fet un balanç positiu de la reunió de Zuric: “No és un pas polític sinó lògic”.

Segons el president Joan Laporta, que avui ha estat a Zuric, també és una entesa bàsica i fructífera. “És una victòria per a tots. És un pacte d’amistat i de confiança”, ha subratllat Laporta.
Foto: Arxiu.
Foto: Arxiu.
Els assistents
Com a representants dels clubs europeus hi han assistit, a més del FC Barcelona, el Reial Madrid, el Milan, la Juventus, l’Olympique de Lió, el Manchester United, el Chelsea, el Bayern de Munic, el Porto, l’Ajax, el Glasgow Rangers i l’Olympiacos.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana