Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


El Barça signarà un conveni amb l’ACNUR


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

12.01.2008 17:30

El Barça signarà un conveni amb l’ACNUR

Marc Parramón


L’entesa es rubricarà el 22 de gener a Ginebra per ajudar els infants refugiats d’arreu del món.


Després d’abordar els problemes dels infants víctimes de les pandèmies per mitjà de l'acord amb l'Unicef i havent posat fil a l’agulla a programes d’educació per als més joves en col•laboració amb la Unesco, la Fundació ha volgut posar la mirada sobre un dels col•lectius més vulnerables de la societat: els refugiats. És per aquest motiu que el FC Barcelona signarà, el dimarts 22 de gener, un conveni de col•laboració amb l’ACNUR (l’Alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats).

foto_refugiats.jpgLes dues entitats uniran esforços per ajudar-se mútuament en els seus programes respectius i impulsar iniciatives comunes que vetllin per la qualitat de vida dels infants refugiats. Una delegació de la Fundació, encapçalada pel president Joan Laporta, es desplaçarà a Ginebra per rubricar l’acord a la seu de l’ACNUR. Allà, António Gutérres, exprimer ministre portuguès i màxim responsable d’aquest organisme, rebrà la comitiva.

Sumant aliances

Per tal d’ajudar els col•lectius més vulnerables de la infància, la Fundació del FC Barcelona impulsa, des de fa mesos, la signatura de diversos convenis amb organismes internacionals. L’experiència de grans institucions expertes en aquesta matèria esdevé un suport privilegiat i, sobretot, i una eina eficaç per arribar a col•lectius sovint oblidats i de difícil accés. En aquest sentit, la signatura amb l’Unicef el setembre de 2006 i la rúbrica efectuada amb la Unesco el novembre del 2007 en són dos exemples. Els resultats d’aquests dos acords, avui en dia, es desenvolupen satisfactòriament i proporcionen prou confiança per continuar obtenint fruits seguint aquesta ruta.

El Barça signarà un conveni amb l’ACNUR
Un col·lectiu molt vulnerable
L’any 1951 es va dur a terme la Convenció sobre l’Estatut dels Refugiats, de la qual va sorgir un text que defineix què és un refugiat i quins en són els drets.

A l’estatut es defineix el refugiat com aquella persona que, "a causa de fundats temors de ser perseguida per motius de raça, religió, nacionalitat, pertinença a un determinat grup social o opinions polítiques, es trobi fora del país de la seva nacionalitat i no pugui o, per motiu d’aquests temors, no vulgui acollir-se a la protecció del seu país [...]”.

Aquell mateix any es va fundar l’ACNUR amb la intenció d’ajudar els refugiats europeus de la Segona Guerra Mundial. Des de llavors, aquesta organització no ha deixat de treballar a favor d’aquest col·lectiu.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana