El Barça homenatja els herois de la Recopa’82

El FC Barcelona retrà homenatge el pròxim cap de setmana a l’equip que el 12 de maig de 1982 va aconseguir la segona Recopa d’Europa de la història del club, amb motiu del 25è aniversari d’aquella fita.

Al llarg del cap de setmana del 12 i 13 de maig, coincidint amb el 25è aniversari de la consecució de la segona Recopa d’Europa, el club ha programat uns actes dedicats a tots els membres de la plantilla que en aquell moment entrenava Udo Lattek.

Dissabte, dinar de commemoració

FINAL_RECOPA_1982-QUINI.JPGTots plegats, jugadors i cos tècnic, acompanyats de les seves respectives parelles, es reuniran el pròxim dissabte a les Llotges Noves del Camp Nou per a la celebració d’un dinar de commemoració del 25è aniversari d’aquell inoblidable 12 de maig de 1982. Serà, sense cap mena de dubte, un moment idoni per recordar aquell dia en què, amb un onze inicial format per Urruti, Gerardo, Migueli, Manolo, Sánchez, Alexanco, Simonsen, Moratalla, Quini, Esteban i Carrasco, el FC Barcelona acabaria imposant-se a l’Standard Lieja per 2-1 i celebraria la consecució d’aquest títol europeu.

Oferiment a l’afició del Camp Nou

FINAL_RECOPA_1982-_QUINI_GOL.JPGEl diumenge, coincidint amb la disputa al Camp Nou del partit entre el conjunt que entrena Frank Rijkaard i el Betis que començarà a les set de la tarda, els protagonistes de la segona de les quatre Recopes que té el club -1979, 1982, 1989 i 1997- es reuniran de nou una hora abans a l’avantllotja de l’estadi per intercanviar impressions. Cinc minuts abans del començament del FC Barcelona-Betis, el llegendari equip blaugrana saltarà al terreny de joc del Camp Nou per compartir aquella Recopa amb l’afició.

Fins ara, ja han confirmat la seva assistència als actes de diumenge Quini, Simonsen, Amador, Gerardo, Sánchez, Martínez, Landaburu, Moran, P. Carrasco, Manolo, Artola, Zuviria, P. Clos, Alexanco, Ramos, Moratalla, Ramírez, Olmo, Rojo i Estella.

La final de la Recopa 1982, a Barça TV

Barça TV emetrà, el pròxim dissabte dia 12 a les 22.00 hores i també el diumenge dia 13 a partir de les 15.00 hores, el partit complet de la final de la Recopa entre el FC Barcelona i l’Standard Lieja que va tenir lloc el 12 de maig de 1982.

Un partit per al record
La final de la Recopa del 12 de maig de 1982 és especialment recordada per l’afició barcelonista d’aleshores, no només perquè l’equip va acabar aixecant el trofeu sinó també perquè va tenir lloc al Camp Nou. El rival del FC Barcelona, l’Standard Lieja, es avançar primer en el marcador mitjançant un gol de Vandermisen. Just abans del descans, el petit Simonsen, de cap, retornava la il·lusió a l’estadi. En el minut 63 del partit, Quini, aprofitant molt bé una falta prop de l’àrea llançada per Simonsen sense demanar distància, i ficant-se pel centre, va connectar un xut que va fer pujar el gol de la victòria barcelonista al marcador. Curiosament, cap càmera de televisió va captar aquell gol.