Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Montal dóna al club el seu fons documental


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

02.05.2007 14:36

Montal dóna al club el seu fons documental

Miriam Nadal


Agustí Montal, expresident del FC Barcelona (1969-1977), ha donat aquest dimecres el seu fons documental al Centre de Documentació i Estudis del Futbol Club Barcelona.


Més de 300 unitats documentals componen aquest material històric que passen a engrossir el fons del club i que es reparteixen en 7 capses, a més de 12 volums de correspondència, 11 dossiers de premsa i 10 àlbums de fotografies. Es tracta d'un material bàsic per reconstruir l’etapa de la seva presidència (1969-1977).

Donació al club

“Crec que les coses del Barça han d’estar al Barça. Gairebé no sabia que tenia tants papers com els que dono. Em fa il•lusió si algú vol remenar aquests papers, que sigui el club el qui els tingui”, ha subratllat Montal en la signatura de donació aquest dimecres al migdia.

Dossiers de premsa, cartes i documents històrics

Pel seu interès històric, destaca del fons documental de l’exmandatari la documentació relativa a les campanyes electorals en què va concórrer Montal (1969 i 1973), la correspondència personal amb diferents persones sobre el club, el dossier de premsa del cas Guruceta (fet pels periodistes Antonio Franco i Xavier Roig) i esborranys de les seves intervencions públiques. Algunes de les missives que formen part de la documentació són emblemàtiques, ja que són cartes de persones destacades com Armand Carabén, Josep Vergés i Jordi Pujol.

Doble dimensió de l’arxiu

El president Joan Laporta ha destacat la doble dimensió del material de l’exmandatari: “El fet que el president Montal hagi fet donació de tot el seu arxiu personal té un doble motiu: per una part són documents valuosos d’aquella època; època en què directius de llegenda en moments difícils van mantenir l’esperit i el que el Barça representa. El 'més que un club' es va posar de manifest en aquell període. Que el president Montal hagi fet la donació té valor un històric i sentimental”.

A banda, Laporta ha elogiat la figura de Montal com a president: “Tots procurem mantenir viva la història del club. És molt d’agrair el que ha fet el president Montal i ho faig també públicament. Per mi, ha estat un dels grans presidents del Barça. Que faci aquesta donació és un orgull i quelcom a agrair”.


Montal dóna al club el seu fons documental

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


A l’abast

Un cop rebut tot el material, el Centre de Documentació i Estudis del club elaborarà un inventari complet del fons del president Montal i el posarà a l’abast dels investigadors i socis interessats a consultar-ho.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana