Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


“L’any del Camp Nou”, a la Revista Barça


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

14.04.2007 13:26

“L’any del Camp Nou”, a la Revista Barça

Els propers dies els socis del FC Barcelona rebran el número d’abril de la Revista Barça, on es fa un homenatge a l’estadi en el 50è. aniversari de la seva construcció.


El reportatge d’obertura és una revisió històrica que amb el títol “L’operació urbanística, al descobert” on es desvela un assumpte que fins ara s’ha tractat de manera interessada. Es tracta de l’operació que va permetre aixecar el Camp Nou i que, lluny del que han repetit algunes veus dibuixant una suposada complicitat entre aquella Junta directiva del FC Barcelona i el franquisme, la realitat és ben diferent. Així, la Revista Barça explica que durant mig segle s’ha silenciat el fet que per construir el Camp Nou el club va haver de renunciar a l’edificabilitat que per decret tenien els terrenys adquirits per aixecar el nou estadi.

D’aquesta manera, el Barça va renunciar a 100.000 metres quadrats de terrenys edificables a la zona de l’actual estadi per aconseguir, vuit anys després, la requalificació de només 20.000 metres quadrats –una cinquena part- a l’antic camp de Les Corts. Un fet que explicaria, en part, la trajectòria esportiva i econòmica de l’entitat en els anys seixanta.

L’estadi, en imatges

portadarevistawebAquest homenatge a la casa gran del barcelonisme també ha obert les portes del Camp Nou per mostrar les parts més desconegudes. Per aquest motiu, un grup d’estudiants de fotografia de la Universitat de Vic han tingut l’encàrrec de mirar l’estadi a través dels seus objectius. El resultat es mostra en el reportatge “Mil colors reposats”, un treball curiós i revelador en què s’observa el camp des d’angles insòlits i perspectives impensades.

Testimonis dins del camp

A més, aquest nou número inclou un reportatge anomenat “En primera persona” on es recull el testimoni d’aficionats, socis, futbolistes o expresidents, del club i de la Generalitat, en què expliquen les sensacions viscudes a l’estadi del FC Barcelona. Andoni Zubizarreta i Emilio Butragueño; Jordi Pujol i Pasqual Maragall; Agustí Montal, Raimon Carrasco, Joan Gaspart o Enric Reyna aboquen les seves confessions parlant del camp del Barça.

Fes clic aquí per descarregar-te sencera la revista BARÇA.
“L’any del Camp Nou”, a la Revista Barça
Gustau Biosca, a la secció “L’ex”
A la secció dedicada a “L’ex”, es repassa la trajectòria del defensa del Barça de les Cinc Copes, Gustau Biosca. A banda, l’advocat Lluís de Carreras, fill de l’expresident del FC Barcelona Narcís de Carreras, explica en una entrevista l’autèntica història de la frase “més que un club”.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana