Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


L’exjugador, protagonista al Camp Nou


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Club

19.03.2007 18:28

L’exjugador, protagonista al Camp Nou

Aquest dilluns s’ha presentat a la sala de premsa del Camp Nou el primer Congrés de l’EFPA (Associació Europea d’Antics Jugadors), que tindrà lloc del 23 al 25 de març a les instal•lacions blaugrana.


Ramon Alfonseda, president de l’Associació Barça Veterans, ha fet de mestre de cerimònies aquest migdia davant els mitjans de comunicació per presentar un congrès que unirà passat, present i futur del futbol a través de la figura de l’exjugador. La trobada, que es durà a terme a les intal•lacions del Camp Nou, analitzarà el paper de la solidaritat, la integració i el respecte en un esport de masses com el futbol.

Guardiola.JPGAssemblees, conferències i tornejos

Les jornades comptaran amb la participació d’associacions d’exjugadors de tot Europa com Glasgow Rangers Former Players, Chelsea Old Boys o Asociación de Veteranos del Real Madrid. En el marc del congrès es durà a terme l’Assemblea Anual de l’EFPA i de la FEAFV (Federació Espanyola d’Associacions de Furbolistes Veterans) i un cicle de conferències on hi participaran figures de prestigi com Arrigo Sachi, José Antonio Camacho i Pep Guardiola.

Finalment també es posarà en marxa un ‘stage’ infantil de futbol sota el nom “Mil valores alrededor de un balón”, on hi assistiran Leo Messi i Víctor Valdés. Els nanos que hi participin hauran d’escriure sobre una pilota un missatge solidari. Aquestes pilotes seran enviades als nens de la Fundació Samuel Eto’o, al Camerun.

Recolzament de les institucions i exjugadors

Acompanyant Ramon Alfonseda a la roda de premsa han estat Anna Pruna, Secretària General de l’Esport; Pere Alcover, Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona i Pep Guardiola, exjugador del Futbol Club Barcelona. Pruna ha assegurat que aquest congrès “ajuda a projectar Catalunya a Europa i permet que el nostre país sigui conegut i reconegut pel seu valor esportiu”. Alcover, per la seva banda, ha fet esment de la importància d’aquest congrès coincidint amb l’any de l’Esport a la ciutat de Barcelona i ha assegurat que “els ideals d’aquest esdeveniment coincideixen amb la columna vertebral de la política esportiva de l’Ajuntament de Barcelona”. Finalment, Pep Guardiola s’ha mostrat satisfet amb la celebració d’aquestes jornades i ha confessat que “no hi ha eina educativa més poderosa que l’esport”.
L’exjugador, protagonista al Camp Nou
L’EFPA
L’EFPA va néixer l’any 2004 per donar reconeixement públic, social i institucional als exjugadors dels clubs de primera divisió dels països de la UEFA. Una figura, la de l’exjugador, que sovint queda oblidada pel pas del temps però que té un gran valor històric i emocional per als joves professionals.


Comparteix a

Noticies del Club

Revista Barça


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana