Nova victòria local del Regal Barça B (69-58)

Bàsquet formatiu - Barça B

21.11.2010 20:37

El Regal Barça B ha aconseguit la segona victòria consecutiva al Palau. L’equip de Comenge s’ha entès a la perfecció i ha fet un partit 'in crescendo', on la màxima diferencia amb el CB Santurtzi ha estat al final del matx.

L’evolució del filial de bàsquet es comença a fer palesa. Així el Regal Barça B ha pogut guanyar amb un bon avantatge el Santurtzi, rival directe a la classificació.

La bona compenetració del cinc inicial blaugrana els ha permès posar-se per davant al marcador ràpidament. Amb accions fluïdes, els punts han començat a arribar. El Santurtzi s’ha trobat nerviós davant un equip que es defensava en zona. I és que el rebot també ha estat una carta a favor dels locals. Papa Abdoulaye Mbaye ha estat dominador en aquesta faceta i ha facilitat el primer avantatge important després de 10 minuts (17-8).

Al segon quart el CB Santurtzi ha reaccionat. Els bascos han necessitat dos minuts per apropar-se al Barça, sobretot gràcies a Renan Leichtweis. El pívot ha estat el màxim anotador del seu equip (21 punts al final), ja que ha encistellat la meitat de punts del Santurtzi en aquest quart.

Les instruccions de Comenge després del temps mort han tingut efecte i el Barça B ha tornat a tenir el control del partit.

Cal destacar la bona actitud d’Edu Jiménez, a més de l’encert des de la línia de tres en els darres minuts. Tot plegat ha suposat arribar al descans amb un 33 a 27 a favor.

Petit ensurt a la represa

El tercer quart ha estat un ball de cistelles. El Santurtzi ha sortit més motivat a la segona meitat i en vuit minuts ha remontat 20 punts i s’ha posat dos punts amunt del Barça. Al final del quart, però, el Regal Barça ha tornat a dominar, però per la mínima (50-49).

Gràcies a l’ala-pívot del filial Reginald Larry la diferència no ha estat superior. Els 11 punts que ha sumat en aquest impàs han estat essencials per a no acabar per sota de l’equip de Biscaia.

La bona ratxa de Larry ha continuat a l’últim quart del partit, amb un total de 25 punts.

Una esmaixada de Reggie, a cinc minuts de la botzina final, ha pujat més els ànims dels jugadors blaugranes. Mbaye ha continuat bloquejant pilotes fins a l’últim segon.

El filial no ha permès que la diferencia de punts al marcador disminuís. El Santurtzi s’ha vingut avall en els últims minuts i veia com el segon equip blaugrana ha certificat el triomf.

“Dels 40 minuts hem estat 25 al nostre millor nivell i després 15 que hem de millorar coses, cosa que abans era al revés. Això és un senyal que estem creixent mica en mica”, ha valorat molt positivament Borja Comenge.