Primera victòria al Palau (67-65)

Bàsquet formatiu - Barça B

12.11.2010 23:12

El filial de bàsquet ha aconseguit guanyar a casa per primer cop aquesta temporada i ho ha fet contra el LAN Mobel ISB, un dels rivals directes en aquest inici de la competició. Tot i patir fins al darrer segon, el Barça B acumula ja tres triomfs.

El Palau s’havia convertit en un repte per al Regal Barça B. Tot i que la Lliga no ha fet més que començar (aquesta era la setena jornada, tot i que els blaugranes han jugat sis partits perquè ja han disposat de la jornada de descans), la victòria a casa s’havia resistit. Fins ara. La visita del LAN Mobel ISB ha estat un punt d’inflexió. El conjunt basc, rival directe ja que també ocupa la part baixa de la classificació a la LEB-Plata, ha estat la víctima de l’esperit de superació dels blaugranes en un partit amb final obert.

Primera part ‘in crescendo’

Amb una defensa força correcta, senyal d’identitat en el que portem de competició, els de Borja Comenge han tingut més confiança en atac. Així, del 14-18 amb què ha acabat el primer quart, s’ha passat a un 24-12 en el segon. Joan Creus i Eduard Jiménez han estat els màxims anotadors fins aleshores amb 8 punts cadascun. Però també cal destacar els 7 rebots de Papa Abdolulaye Mbaye que, en 20 minuts, ja tenia un 13 de valoració.

El Barça B ha buscat moure ràpidament la pilota i ha intentat buscar també el contraatac per assegurar les cistelles. I la diferència li ha permès mantenir aquesta disciplina sobre la pista, malgrat alguns errors de precipitació i de falta de concentració que ha de corregir de mica en mica.

Partit obert

2010-10-10_PARTIDO_10.JPGEn el tercer quart, els blaugranes s’han mogut per la mateixa forquilla d’encert i el LAN Mobel ha pogut millorar lleugerament els seus nombres. El parcial ha estat de 16-16 en el tercer període. I la pressió visitant s’ha fet més evident en el quart. Els de Jon Txacartegi han anat a totes i s’han apropat perillosament fins al 59-56 quan només quedaven dos minuts i mig per al final després d’un tir en suspensió de Bratton. Però això simplement ha sigut un ensurt, perquè el següent atac blaugrana ha estat bo (61-56).

Els bascos no s’han arronsat i han retallat encara més les diferències: 61-58 després d’un bàsquet a punt d’exhaurir la possessió. Però els blaugranes no s’han posat nerviosos. Tot i un tir fallat de Creus, la defensa posterior ha estat molt bona, obligant l’entrenador del LAN Mobel a demanar temps mort ja en el darrer minut de joc.

Ara sí, Creus ha fet bàsquet després que els seus companys moguessin bé la pilota per l’exterior. La penetració del base ha col·locat el 63-58. Bratton ha encistellat el 63-60 quan quedaven 33 segons per al final. L’equip visitant ha forçat un parell de faltes, ja que no estava en bonus, però només ha aconseguit aturar el joc uns segons. La cinquena d’equip ha estat sobre Iván García i l’aler no ha fallat en la línia de personal (65-60 a 29”).

Cavada ha afegit un tir lliure més al còmput basc. I Abdoulaye ha fallat dos punts que havien d’haver garantit el triomf ja. Falta personal posterior dels blaugranes i 65-63 en forma de dos tirs lliures.

Amb 12 segons de possessió, García ha tornat a la línia de personal. 66-63. Pèrdua de pilota i més tensió. Iván García ara ha estat qui ha fet la falta i Asier de la Iglesia ha disposat de dos llançaments lliures que sí que ha encistellat. 66-65, i quedaven 10 segons per jugar-se.

El rellotge s’ha mogut fins als 7 segons i una dècima. Creus ha sumat el 67-65. El LAN Mobel ha corregut i ha tingut un tir obert en què ha pogut llançar, però Bratton no l’ha convertit.

Un final d’infart, doncs, perquè siguin conscients de les dificultats que té la categoria i perquè vegin que encara els queda per fer molta feina per endavant, però també perquè puguin assaborir la primera victòria de la temporada a casa.

Tot i patir, el Barça B ha guanyat el primer partit al Palau (Fotos: Arxiu - FCB)