Un retrobament espectacular amb l’afició (97-51)

12.10.2011 21:47

Llorenç Tarrés

El debut del Barça Regal al Palau no ha pogut tenir un millor desenllaç. Festa prèvia i exhibició sobre la pista davant un Estudiantes incapaç de frenar l’allau blaugrana. Ndong ha estat el màxim anotador del partit.

La fitxa del partit
FCB REGAL, 97
ASEFA ESTUDIANTES, 51

FC Barcelona Regal (31+16+28+22):
Sada, Navarro (8), Eidison (10), Lorbek (15), N'Dong (21) -cinc inicial-, Wallace (10), Vázquez (8), Mickeal (4), Huertas (8), Ingles (7), Rabaseda (7).

Asefa Estudiantes (19+16+11+5): Granger (6), Flores (4), Wright, Simmons (2), Gabriel (19) -cinc inicial- Driesen (9), Jiménez (7), Fernández (4), Clark.

Àrbitres: Francisco de la Maza, Carlos Cortés i Castillo. Sense eliminats.

Pavelló: Palau Blaugrana. 5.126 espectadors.

Fes clic aquí per accedir a l'estadística oficial del partit.

El Barça Regal ha sumat la segona victòria a la Lliga Endesa i, tal com han fet durant el dia d’avui els equips d’handbol i futbol sala, segueix comptant els seus partits per victòries a la competició domèstica. De fet, entre els tres equips, el balanç fins ara és espectacular: 14 triomfs en 14 compromisos.

2011-10-12_FCB_REGAL_-_ASEFA_ESTUDIANTES_007.jpgEl cas és que el conjunt de Xavi Pascual ha fet els deures davant l’Asefa Estudiantes, un partit que ha tingut una prèvia festiva amb la presentació de l’equip, l’oferiment de la Supercopa Endesa a l’afició i també el reconeixement als campions de l’Europeu (Navarro i Sada). Però la festa ha continuat després del salt inicial, amb un Barça Regal pletòric sota el cèrcol i amb una gran capacitat de generar joc. La victòria ha estat certament merescuda davant un rival superat de dalt a baix.

Potencial sota els cèrcols

El primer quart ha estat un primer tastet del festival ofensiu de l’equip blaugrana, que ha sortit disparat cap al triomf de la mà de Lorbek i Ndong. La parella interior dels locals ha mostrat la seva superioritat davant un Estudiantes que ha sobreviscut d’inici gràcies a l’encert de Gabriel, autor ni més ni menys que dels dotze primers punts del seu equip.

Un cop desactivat el jugador nascut a Caracas (de fet, no ha tornat a anotar en tot el primer temps), els blaugranes han posat la directa. Lorbek i Ndong han anat a la banqueta amb 8 punts per cap, però la rotació de Pascual és tan forta que l’entrada de Wallace i Vázquez ha seguint cruixint la defensa rival. El temps mort de Pepu Hernández ha estat inevitable quan els locals han doblat el seu rival (24-12). Al final del primer parcial, el marcador era concloent: 31-19.

2011-10-12_FCB_REGAL_-_ASEFA_ESTUDIANTES_015.jpgTot sigui dit, ha costat mantenir el ritme al començament del segon quart, on l'Estudiantes ha frenat l’atac dels locals. Driesen treia profit de la seva alçada i la defensa col·legial pujava de nivell, però era el Barça Regal qui seguia marcant el ritme. L’entrada de Rabaseda, amb dos triples seguits, ha fet créixer l’avantatge fins als 18 punts (43-25), mentre que Ndong seguia fent estralls sota els cèrcols. El senegalès ha arrodonit el seu espectacular primer temps amb un gran barret sobre Carlos Jiménez, si bé un triple del madrileny ha deixat el final del primer temps amb un marcador de 47-35.

Un segon temps de campió

2011-10-12_FCB_REGAL_-_ASEFA_ESTUDIANTES_028.jpgPerò ni l’impacte psicològic d’aquesta cistella ha canviat res a la represa, tot al contrari. El Barça Regal ha ofert la millor versió al tercer quart, amb un parcial espaterrant de 28-11, que ha acabat de sentenciar, per si no ho estava, el partit. L’equip ha arribat a superar la barrera dels 30 punts de diferència (73-42), amb els jugadors interiors una vegada més decisius.

Els últims deu minuts han començat amb un parcial de 10-0 davant un Estudiantes rendit i un equip blaugrana afamat. La defensa seguia sense concedir opcions, amb un Wallace molt actiu i ovacionat en ser substituït. En definitiva, una festa blaugrana per celebrar el retrobament del campió amb la seva afició.

Temporada 11-12