La tercera Supercopa consecutiva! (73-82)

01.10.2011 19:55

Sònia de Alba (enviada especial)

El Barça Regal ha guanyat el Caja Laboral en una final molt igualada marcada per uns cinc darrers minuts espectaculars i en què la figura de Navarro ha tornat a ser majúscula. Els blaugranes celebren el tercer títol consecutiu de Supercopa.

CAJA LABORAL, 73
FC BARCELONA REGAL, 82

Caja Laboral (20+22+17+14):
Seraphin (9), San Emeterio (4), Hertuel (8), Oleson (5), Teletovic (15) – cinc inicial – Ribas (8), Prigioni (14), Dorsey (-), Bjelica (2), Nemanja Bjelica (2), Williams (6)

FC Barcelona Regal (25+13+20+24): Huertas (11), Navarro (24), Ndong (12), Lorbek (12), Mickeal (-) – cinc inicial – Sada (5), Vázquez (2), Wallace (5), Ingles (2), Eidson (9)

Àrbitres: Pérez Pizarro, Conde i Jiménez

Fes clic aquí per veure les estadístiques completes del partit
Els dos acaparadors de Supercopes han viscut una final força intensa. La temperatura sobre la pista –perquè l’exterior ha estat estiuenca amb més de 30 graus– ha pujat de mica en mica, i el partit no s’ha decidit fins al darrer quart, millor dit, fins als darrers cinc minuts, en què ha emergit la figura de Navarro, ben secundada per Huertas, Ndong i Eidson.

Una partida d’escacs sobre Miribilla

Els dos equips han plantejat amb fredor les estratègies que volien seguir. El Caja Laboral s’ha beneficiat d’uns desajustos en defensa perquè Oleson (protagonista de la semifinal) i Teletovic obrissin diferències amb dos triples consecutius, però la resposta blaugrana ha arribat pocs minuts més tard. Liderats per Navarro en l’anotació i Boniface Ndong fent tremolar Seraphin quan li ha clavat un barret, el Barça Regal ha tornat el parcial als vitorians i ha tancat el primer quart amb un 20-25.

Els sistemes sobre el tauler han continuat en el segon període. Un altre cop per errors en defensa del Barça, els d’Ivanovic han capgirat el resultat per tornar a començar.

2011-10-01_CAJA_LABORAL_-_FCB_REGAL_026.jpgA poc a poc, i amb calma, els catalans han retallat els cinc punts que havia agafat el Caja Laboral per situar-se amb un 40-38 quan quedaven sis segons per al descans. Però una tècnica a la banqueta blaugrana (en protestar una probable falta sobre Ndong en la lluita per un rebot ofensiu) ha permès als vitorians enfilar el camí dels vestidors amb un 42-38 favorable i que ho deixava tot obert. Mirko Bjelica encara ha tingut una opció de tir abans d’acabar el segon quart que no ha entrat, ja que Ndong mateix l’ha tornat a taponar.

Ningú dóna el braç a tòrcer

El tercer quart ha estat encara més igualat. Alternant excel·lents accions amb algunes badades, tots dos equips han viscut en l’empat, i Ndong feia treure de polleguera Seraphin taponant un parell de cops més els llançaments al jugador de l’NBA.

Amb un 59-58 ha arrencat el darrer quart. Ara és quan tants bascos com catalans han fet un pas més en la intensitat, i un veterà com Pablo Prigioni ha pres les regnes del partit. Dos triples del base en la temporada del seu retorn han obligat a tallar ràpidament el parcial de 8-0 firmat per l’argentí (els dos triples i dos tirs lliures en acabar el tercer quart), i s'ha arribat als 65-58 per cobrir els set darrers minuts de partit.

Però si hem de parlar d’una figura aquesta és la de Juan Carlos Navarro. Dos triples consecutius del de Sant Feliu, i un més d’Erazem Lorbek, no només han canviat el signe de partit (65-69 a 4’37”), sinó també les sensacions.

Darrers cinc minuts increïbles

2011-10-01_CAJA_LABORAL_-_FCB_REGAL_024.jpgEn els darrers 5 minuts del partit les tornes han canviat de manera radical. Un parcial a favor dels blaugranes de 0-13 ha capgirat el marcador amb sis punts favorables als de Pascual (65-71).

Els d’Ivanovic, més precipitats, han cedit el control als blaugranes, que han jugat els millors minuts del partit en el tram final. Huertas, Ndong i, sobretot, Navarro un cop més, han estat claus en el triomf final del FC Barcelona Regal (73-82).

Temporada 11-12