Lluita sense recompensa (88-87)

16.12.2010 21:44

Jordi Clos

El Regal Barça cau a la pista del Lietuvos Rytas en un gran partit, emocionant fins a l’últim segon, quan Ricky hauria pogut empatar. Fran Vázquez ha estat el màxim anotador amb 27 punts. Reapareix Navarro.

La tercera derrota del Regal Barça a l’Eurolliga ha estat cruel. El vigent campió ha anat a remolc d’un exigent Lietuvos Rytas durant pràcticament tot el partit. Cada vegada que s’acostava, el contrari contestava amb contundència. De dotze ha arribat a perdre en l’últim quart. Una remuntada miraculosa ha estat a punt de forçar la pròrroga, però Ricky ha fallat el tercer dels tres tirs lliures de què disposava amb el temps gairebé exhaurit i el Lietuvos ha vençut per la mínima. La nota positiva del matx, les reaparicions de Navarro (6 punts), Lakovic i Lorbek.

Gran arrencada lituana

GYI0062842677.jpgLa millor sortida dels lituans els ha donat avantatge d’entrada (6-1). El Regal Barça ha tardat més de tres minuts a anotar la primera cistella en joc. La seva estadística de llançament era baixa (1/11 en tirs de camp) i el Lietuvos ha aprofitat per escapar-se (11-3, min 5). Un temps mort sol·licitat per Xavi Pascual, així com les rotacions en el bàndol blaugrana, han millorat l’efectivitat general (15-9, min 8). Sens dubte, la tornada de Jaka Lakovic ha contribuït en la recuperació culer.

Torna la Bomba

Tot i això, els locals movien bé la pilota i trobaven bones opcions de tir. 19-13 guanyaven a la conclusió del primer quart. L’inici del segon s’ha convertit en un cara a cara entre Jasikevicius (11 punts i 10 assistències) i Fran Vázquez (27 punts i 9 rebots). En un costat, Saras dirigia magistralment les accions locals. En l’altre, el pivot gallec es trobava en estat de gràcia i s’atrevia a tot. Al minut 12, amb 24-19, ha sortit Navarro per participar en un parcial de 2-9 que ha acostat el Regal Barça al marcador (24-22).

Triple esperançador

GYI0062842191.jpgLa sola presència de la Bomba imposa, sobretot si només entrar en pista clava un triple. De tota manera, el Lietuvos no s’ha arronsat i es vivia un recital de punts (32-27, min 26). Amb un Bjelica imparable, ha marxat d’onze –màxim avantatge fins llavors- al minut 18 (40-29). Un triple en l’últim segon de Víctor Sada escurçava distàncies fins al 40-34 i reforçava de moral el Regal Barça per a la segona part.

Aguanta el Lietuvos

Erazem Lorbek, que tampoc havia jugat l’últim partit, ha agafat el relleu a la represa, encistellant i carregant de faltes el rival. L’intercanvi de cops continuava (48-46, min 24), el partit cada cop era més vistós. I el Regal Barça, clarament de menys a més, al minut 27 s’ha avançat per primer cop des del 0-1 inicial (50-52). Com en la primera part, però, la reacció catalana s’ha topat amb la resistència lituana a base de potència interior i triples. Els locals han aconseguit tancar el període novament amb el resultat a favor (60-55).

Sense premi

GYI0062842672.jpgEl començament del quart període semblava decisiu. Un parcial de 7-0 ha atorgat un marge de 12 punts al Lietuvos. A la desesperada, el Barça ha intensificat la defensa i s’ha aproximat amb transicions ràpides (75-72, min 36). Una penetració de Ricky ha situat els blaugranes a un a falta de dos minuts i mig. La resposta en forma de dos triples consecutius dels locals ha estat, ara sí, definitiva. I això que el Regal Barça es negava a donar-se per vençut. Claudicaria atemorint el rival en els darrers segons, en què Ricky hauria pogut forçar la pròrroga en el tir lliure fatídic.