Un triomf que dóna moral (69-75)

09.12.2010 21:10

El Regal Barça ha guanyat a la pista del Fenerbahçe i encara opta al lideratge del grup C, quan falten dues jornades per acabar la fase regular de l’Eurolliga. Els blaugranes s’han quedat a dos punts d’igualar el 'basket average'.

El partit de la primera volta al Palau va acabar amb derrota blaugrana per 61-69. Un mal partit del Regal Barça que va patir la defensa turca i també el seu desencert en atac.

A Istanbul les coses han canviat força. I això que la situació blaugrana ha estat molt pitjor pel que fa a les lesions. Sense Navarro, Basile i Mickeal, l’equip ha fet més pinya que mai. I la seva millor versió ha estat clau per trencar la imbatibilitat del Fenerbahçe a casa, un dels equips amb millor trajectòria i que més regularitat havia ofert.

Primera part demolidora

GYI0062757284.JPGAra feia alguns partits que el Regal Barça no atropellava literalment el rival. Aquesta sensació de superioritat l’ha tornat a tenir en el primer període a Istanbul. Des de la primera acció de partit (robatori de Ricky Rubio i assistència per Joe Ingles) fins als +13 punts després d’un triple de Jaka Lakovic a l’equador del segon quart (19-32), els homes de Pascual no han deixat ni respirar els turcs.

Amb moviment ràpids, control del rebot i velocitat punta, el Fenerbahçe ja s’ha vist obligat a demanar temps mort amb menys de quatre minuts jugats. Erazem Lorbek s’ha convertit en un malson. 11 punts del pivot eslovè en poc més de 10 minuts jugats.

Sense Lorbek

Amb aquesta dinàmica en augment, Xavi Pascual s’ha vist obligat a asseure el seu gran referent en atac. Lorbek ha tingut una contusió a causa d'un cop a la zona de la cresta ilíaca de la cama esquerra i ja no ha tornat a jugar.

GYI0062756657.JPGL’entrenador blaugrana ha optat per fer entrar el jove Iván García per completar la rotació interior. I el jugador del filial ha complert. Fins i tot ha sumat dos punts (23-36).

Al descans el quadre visitant s’ha mantingut per sobre dels 10 punts a favor (28-40). Però la sortida a la represa ha estat diferent. Amb l’absència de Lorbek i un Fenerbahçe més intens, el partit s’ha igualat força.

Un parcial de 9-0 ha neguitejat Pascual, que ha vist una tècnica per protestar. Tot i això, el seu equip ha tornat a redreçar el rumb.

El Fenerbahçe, animat per la seva afició, ha continuat mossegant. Però el Regal Barça també tenia forces per mantenir el pols.

L’'average', a tocar

GYI0062756694.JPGFins al minut tres del darrer quart, el partit ha continuat molt obert. Una badada d’Ingles en la defensa sobre Marko Tomas ha facilitat que l’escorta croat clavés un triple encoratjador (58-60), però l’australià ha refet l’error amb una assistència de llibre cap a Boniface Ndong, que s’ha erigit en el màxim anotador del partit (14 punts).

Els blaugranes han forçat una mica més. La defensa, excel·lent, el rebot i els tirs lliures, han marcat el camí del triomf. I Ricky ha estat protagonista en aquestes facetes. El jove base ha sabut posar la mà, no errar des de la línia de personals i buscar les pilotes rebotades. 10 punts i 10 assistències del jove base blaugrana, que suposa un rècord d’equip a l’Eurolliga. Personalment, Rubio ha empatat la seva millor marca d’assistències (10 en va fer contra el Montepaschi el 14 de gener del 2010, o sigui l’any passat en fase regular de l’Eurolliga).

Precisament Ricky ha posat el 69-75 final. Al Regal Barça li han fet falta uns segons més per buscar igualar el 'basket average', que estava en vuit punts. En tot cas, victòria de prestigi, i que dóna molta moral, del Regal Barça a Istanbul.