Final injust (63-62)

05.12.2010 14:30

Tot i que ha estat un partit dolent, sobretot en atac, el Regal Barça ha arribat ens els darrers segons amb opció de triomf. Amb empat a 62, una falta inexistent de Lorbek sobre Caner-Medley ha donat l’opció a l’Estudiantes de guanyar.

Quan faltaven dos segons per a la conclusió del partit, amb empat a 62, Amorós ha xiulat falta d’Erazem Lorbek a Nick Caner-Medley. Una falta que ha sorprès la banqueta blaugrana, perquè el pivot eslovè provava defensar la darrera acció amb l’objectiu de no cometre-la. Aquesta sanció ha fet que l’Estudiantes disposés de dos tirs lliures. El jugador estudiantil ha assegurat el primer i no ha convertit el segon. Ndong ha capturat el rebot i ha llançat sense aconseguir el bàsquet. 63-62 i tercera derrota en l’ACB del Regal Barça.

No hi són

1011_J10_EST-BAR_x2x.JPGLa sensació d’haver tingut la victòria a tocar no treu el regust d’un mal partit. Sobretot en una primera part nul·la en atac i en defensa. Els blaugranes han començat malament. Amb un 8-0, Xavi Pascual ja ha demanat el primer temps mort. La reacció ha estat un parell de cistelles de Fran Vázquez amb esmaixada. Lakovic, el millor jugador al final del partit, ha clavat el primer triple del matx i Grimau ha sumat dues cistelles més. Amb aquest bagatge ofensiu ha acabat el primer quart. L’Estudiantes, sense fer-ho gaire millor, complia. Nick Caner-Medley ha dut el pes dels col·legials sense oposició de la defensa blaugrana.

Amb un Barça totalment descentrat (tècnica per a Lakovic i Ndong), els de Luis Casimiro ho han aprofitat per ampliar les diferències i assolir una renda de 18 punts de diferència (33-15).

El batec del Regal Barça, tot i que esmorteït, encara era rítmic. Sada, Ingles i Ricky han firmat un parcial de 8-0 abans del descans, però el coixí local encara ha estat tou (39-24).

Lakovic fa despertar el grup

1011_J10_EST-BAR_x4x.JPGDes de la defensa, el segon temps ha ofert millors vibracions. Amb una evident espessor en les idees, afortunadament per part estudiantil i blaugrana, els de Pascual han tirat pel dret. Un jugador ha tingut la clau i l’ha sabut fer servir: Jaka Lakovic. Amb carisma i seny, el base eslovè ha estirat del carro. Ha comptat, però, amb la col·laboració de la resta de l’equip, i aquest ha estat el moment en què Sada, Grimau, Vázquez i Lorbek s’hi han afegit. En començar el darrer quart només calia eixugar 10 punts (49-39).

Oportuna reacció la dels catalans, que encara han hagut de mossegar fort perquè dos triples de l’Estudiantes (de Sergio Sánchez i d’Albert Oliver) han enfilat el marcador als 9 punts de diferència quan l'havien escurçat a sis (51-45).

Falta molt discutible

1011_J10_EST-BAR_x13x.JPGAmb paciència (ara sí), però encara amb errors incomprensibles en atac, el partit s’ha convertit en un duel d’alt voltatge tàctic. I així s'ha arribat a l'empat a 62 després d’un bàsquet de Lakovic (18 punts) i quan només restaven dos segons per jugar-se.

L’afició ha vibrat fins que Amorós ha vist la falta de Lorbek sobre Caner-Medley. L’aler pivot de l’Estudiantes ha deixat el 63-62 final. Esclat a Vistalegre, doncs, i sorpresa monumental de la banqueta blaugrana, que no s’ha sabut avenir d’una decisió que ha marcat el camí del triomf, però sense excusar un mal partit.