Classificació al sac (76-62)

02.12.2010 22:27

Carles Cascante

El Regal FC Barcelona ha aconseguit la classificació matemàtica per al Top 16 després de superar en la jornada 7 de la primera fase de l’Eurolliga el Cholet. El joc interior blaugrana ha estat clau.

Malgrat tenir un inici de partit irregular, els homes de Xavi Pascual, conscients de la passa endavant que feien d’aconseguir el triomf, han pitjat l’accelerador en el segon període i, amb una extrema defensa –els francesos només han anotat 8 punts-, han marxat al descans amb un +16 en el marcador (44-28). A la represa, tot i no començar bé, la presència de Morris i Lakovic, afegit a la gran defensa de Sada sobre Mejía, han tornat a donar ales al Barça quan ha acabat el tercer quart amb un 61-44. El darrer període ha estat marcat per un inici amb un nom propi: Perovic. Això i el control del rebot ofensiu han estat clau per acabar doblegant un Cholet que s’ha anat desdibuixant a mesura que han passat els minuts.

De menys a més

El primer quart ha estat marcat per les llargues possessions franceses i per la manca de possibilitats blaugrana de córrer al contracop com en ells els és habitual. Les facilitats defensives del Regal Barça han beneficiat l’anotació del Cholet, que quan faltaven poc menys de tres minuts per a la fi del primer període han establert un màxim avantatge de sis punts (9-15).

2010-12-02_FCB_REGAL_-_CHOLET_BASKET_024.jpgUn triple de Morris, però, que havia entrat minuts abans per Lorbek, ha tranquil·litzat una mica els ànims al Palau. Un parcial de 6-0 per als blaugranes ha igualat les coses a un minut del final del primer quart (15-15). Al final, 18-20, amb un triple de l’ex-ACB Avdalovic sobre la botzina.

Més agressivitat defensiva

La millor posada en escena dels barcelonistes s’ha notat de valent en l’inici del segon quart. Els francesos han perdut frescor ofensiva, gràcies, sobretot, a una més gran agressivitat defensiva blaugrana. Amb Sada i Ricky pressionant de valent en el joc defensiu de perímetre, els homes que entrena Erman Kunter han patit de valent per anotar la primera cistella en joc, que no ha arribat fins passats quatre minuts i mig.

2010-12-02_FCB_REGAL_-_CHOLET_BASKET_014.jpgUn parcial de 18-3 en set minuts ha donat als homes de Pascual un màxim avantatge de 13 punts (36-23) amb un Ingles força inspirat –anotant el seu segon 2+1- i amb Kosta Perovic com a referència al pal baix. Al descans, 44-28 amb una bona cistella d’Erazem Lorbek.

Una muntanya russa anomenada Cholet

A la represa, però, els blaugranes s’han vist sorpresos per la muntanya russa que és el joc del Cholet, que ha sorprès amb un parcial de 0-9 (44-37). Els francesos ja ho tenen això, tal com ja ho van demostrar en el partit jugat a la seva pista. Al Barça li ha costat molt anotar. De fet, ha trigat 4 minuts i 50 segons a anotar la primera cistella, un triple de Ricky (47-37). Com en el segon període, però, la presència de Terence Morris ha capgirat la cara d’un Regal Barça que ha tornat a mostrar-se ferm en defensa i convincent a recuperar el control del rebot, amb un Boniface Ndong molt fi.

Un altre parcial blaugrana –en aquest cas de 9-0- ha tornat a donar ales a un Regal Barça que ha aconseguit el seu màxim avantatge de +17 (56-39). Morris i Lakovic han dotat l’equip d’un aire diferent i han fet jugar els seus companys. Dos tirs lliures de Perovic han situat un nou màxim avantatge en el +18. Una altra dada important ha estat la defensa de Sada sobre l’estrella visitant, el dominicà Mejía. La defensa zona 2-3 dels francesos, a més, s’ha vist superada una vegada i una altra per la gran visió de joc de Terence Morris. Al final del quart, 61 a 44.

'Perovic’s time'

2010-12-02_FCB_REGAL_-_CHOLET_BASKET_038.jpgEn el darrer període ha arribat el moment de Kosta Perovic. Una cistella seva ha significat el +20 de màxim avantatge (65-45). El bon control del rebot ofensiu dels blaugranes i les bones accions del pivot serbi han estat aplaudits pel Palau. L’única nota negativa ha estat el poc encert en els triples de Joe Ingles. L’australià, després del seu bon debut al Palau contra el Manresa (21 punts), aquest vespre no ha estat tant fi, malgrat que ha fet bones accions en la primera meitat.

En el darrer minut del partit, Pascual ha tornat a donar una nova oportunitat a l’Eurolliga a Àngel Aparicio. Al final, 76-62.