Segona derrota europea (76-67)

17.11.2010 22:31

El Regal Barça ha encaixat la segona derrota a la fase regular de l’Eurolliga. Els de Xavi Pascual han anat gairebé sempre a remolc dels italians, sobretot en un segon temps en què l’encert ha desaparegut. El debut d’Ingles, la nota en positiu.

A Siena el Regal Barça ha encadenat la segona derrota a l’Eurolliga. Els blaugranes no han fet un bon partit i han estat molt erràtics en el tir, sobretot exterior, en què han acabat amb un 4/22. El debut de Joe Ingles amb la samarreta blaugrana ha estat la part positiva. El jugador ha arrencat molt bé el partit però ha acabat en sintonia amb la resta de l’equip.

Ingles debuta i revoluciona el partit

GYI0062507567.jpgEl salt inicial al Palaestra Mens Sana ha estat irregular. I entre Kaukenas, Rakovic i McCalebb han obert escletxa. Pascual ha provat ràpidament de redreçar un rumb tort. Amb Ricky Rubio substituint Víctor Sada, l’equip ha pres una altra revolució. Però, tot i això, els punts han arribat en comptagotes, mentre que el Montepaschi s’ha mogut més còmode en les accions d’atac.

Els 10 punts de desavantatge abans d’acabar el primer quart sigut sigut un avís important. I aquest ha estat el moment escollit perquè Joe Ingles debutés amb el Regal Barça. I l’estrena ha estat fulgurant. En dos minuts i 38 segons que restaven de període s’ha passat del 22-12 al 26-23 amb què ha acabat el quart. Ingles ha treballat per recuperar pilotes i també ha estat oportú en el tir. Cinc punts gairebé consecutius han donat ales als blaugranes.

Reacció des de la defensa

GYI0062507135.jpgLa reacció del Regal Barça s’ha fet més evident en el segon quart. Amb més joc d’equip, pressionant i avançant-se a les línies de passada del rival, el marcador ha fet un gir. Pete Mickeal ha estat entonat. El nord-americà i Erazem Lorbek han marcat el pols del partit. Amb un 30-31 Simone Pianigiani s’ha vist obligat a demanar temps mort i el Montepaschi l’ha entès molt bé.

McCalebb ha tornat a dirigir a la pista i el resultat ha estat de 43-40 després de 20 minuts.

S’acaben els punts

GYI0062507140.jpgEl descans no ha estat gens bo per a un Regal Barça que s’ha quedat encallat en la segona part. Només Erazem Lorbek, i més puntualment Mickeal, han donat alè en el tir, i això que un llançament des de més enllà del mig camp del pivot eslovè no ha valgut per una dècima. El tercer quart ha acabat amb 10 punts de desavantatge en contra.

I la diferència ha arribat als 15 després d’un parell d’accions de Carraretto. Atesa la situació, el Regal Barça ha hagut de lluitar per controlar el bàsquet-average. Una missió difícil quan, en més de vuit minuts, l’únic bagatge ofensiu ha estat la línia de tir lliure.

Al final 76-67, que fa que el Regal Barça quedi en tercera posició del grup C amb tres victòries i dues derrotes, superat pel Montepaschi i el Fenerbahçe, tots dos amb quatre triomfs i un partit perdut.