Un parcial demolidor sentencia (76-62)

14.11.2010 14:23

Un parcial demolidor acaba amb el Fuenlabrada (76-62)

Llorenç Tarrés

Victòria treballada al Palau per a l’equip de Xavi Pascual, que ha sentenciat l’enfrontament en el tercer quart. Cinc jugadors blaugrana han anotat 10 punts o més, símptoma inequívoc que ha estat un altre triomf del col·lectiu.

El Fuenlabrada no ha posat les coses gens fàcils. Els madrilenys s’han mostrat com un conjunt treballador i amb jugadors amb ganes d’agradar. Ha estat una victòria difícil, però un Regal Barça en bona dinàmica ha aconseguit tirar endavant el partit. Un parcial de 20-1 en el primer temps i el tercer quart (22-11) han resultat decisius en el resultat final.

Molt abans, en el primer quart, les sensacions no eren les millors. El Regal Barça ha sortit poc dinàmic a la pista davant un Fuenlabrada que ha marcat el ritme que més li interessava en els compassos inicials, sobretot en defensa. Com ha passat en els últims partits, l’anotació ha estat baixa en els primers minuts, però el final del primer parcial ha canviat un guió darrerament conegut.

Un primer quart de final boig

2010-11-14_FCB_REGAL_-_BALONCESTO_FUENLABRADA_018.jpgBatista (17 de valoració en el minut 10) liderava un Fuenlabrada disfressat de Lietuvos Rytas, però d’un preocupant 6-13 en el marcador quan quedaven dos minuts per al primer descans, s’ha passat al 19-13 amb què s’ha tancat el primer quart. El Regal Barça s’ha posat per davant amb dos tirs lliures de Mickeal i una Bomba de Navarro.

Els visitants han perdut momentàniament el control, han perdut diverses pilotes seguides i els de Pascual han tancat el primer quart amb un triple de Lorbek i una acció de murri de Ricky Rubio a l’últim segon. La desesperació del català Salva Maldonado ho deia tot.

2010-11-14_FCB_REGAL_-_BALONCESTO_FUENLABRADA_023.jpgEl Regal Barça ha ampliat el parcial fins a un sagnant 20-1 que ha aclarit força el camí. El ritme de partit ja era completament blaugrana i les millors rotacions (Navarro i Ricky han donat un altre aire al partit) han permès arribar al descans amb un cert avantatge (41-32) gràcies als triples de Lakovic.

El tercer quart sentencia

El Fuenlabrada, que ha arribat al descans amb un nefast 2 d’11 en tirs de tres punts, ha perdut totes les seves opcions en el tercer quart, quan el Regal Barça, amb Navarro, Ricky, Mickeal, Vázquez i Lorbek a la pista, ha imprès un alt ritme de joc que ha desbordat el rival.

2010-11-14_FCB_REGAL_-_BALONCESTO_FUENLABRADA_015.jpgEls de Xavi Pascual han assolit la màxima diferència (63-39) i el desenllaç del partit ja ha estat completament local. Això ha fet que el Regal Barça aixequés el peu de l’accelerador en l’inici de l’últim quart. El Fuenlabrada ho ha aprofitat per maquillar el marcador amb un parcial de 0-11 guiat per un aplaudit Rabaseda i un Salva Guàrdia molt intens.

La tornada a la pista de Ricky ha acabat amb el mal moment blaugrana. Un triple del jugador del Masnou i la fortalesa interior de Vázquez i Lorbek han fet que l’última estrebada visitant, a base de triples de Valters, fos insuficient per posar en perill la victòria d’un Regal Barça que es manté com a líder.