El campió supera les adversitats (69-55)

11.11.2010 22:35

Llorenç Tarrés

El Regal Barça s’ha tret el mal regust de boca de la derrota contra el Fenerbahçe davant un Lietuvos que ha imposat el seu ritme fins poc abans del descans. A la represa, els blaugranes han sentenciat amb un bon treball de conjunt.

En un duel de menys a més i molt marcat pels problemes físics d’alguns jugadors, el Regal Barça ha guanyat, que al cap i a la fi és el que necessitava l’equip a la competició europea per oblidar la derrota de la setmana passada. S’ha començat patint, sobretot en atac, però quan els de Xavi Pascual han agafat el comandament del partit ja no l’han deixat escapar i han assegurat una important victòria.

Començament erràtic

El primer quart ha estat per oblidar. El Regal Barça ha començat amb un 4-0 inicial però ha estat més de sis minuts sense anotar. Desencert en el tir, sobretot en el llançament exterior, i un ritme molt per sota del que agrada al campió d’Europa han generat sensacions similars a les de la setmana passada davant el Fenerbahçe.

2010-11-11_FCB_REGAL_-_LIETUVOS_RYTAS_004.jpgNi tan sols l’entrada de Navarro i Mickeal, tots dos amb problemes físics durant la setmana, ha servit per revolucionar el partit. L’atac no trobava bones solucions i la velocitat del partit era clarament la desitjada pel rival. A més, Pascual ha tingut el problema afegit de les faltes de Fran Vázquez: 3 en escassament quatre minuts, cosa que ha dut el pivot gallec a la banqueta fins ben entrada la segona meitat.

El Lietuvos, un equip sense estrelles de renom però un bloc treballador, s’encomanava a un actiu El-Amin (8 punts dels primers 13 del seu equip) per intentar trobar cistella rival. Una cistella seva, precisament, ha deixat un escarransit i inèdit 10-11 al final dels primers deu minuts.

Perovic canvia el guió

2010-11-11_FCB_REGAL_-_LIETUVOS_RYTAS_005.jpgSortosament, un bon Perovic, amb vuit punts seguits, ha canviat el guió i ha tornat a posar els blaugranes per davant (18-17). Xavi Pascual ha llegit molt bé la defensa rival i ha forçat el joc interior, clarament superior al de l’equip lituà, per trobar solucions.

Les ordres del tècnic visitant, en canvi, eren clares: possessions llargues per trencar el ritme local, però el Regal Barça havia posat momentàniament la directa. Un triple de Mickeal, el primer de l’equip en sis intents, ha donat el màxim avantatge (23-17), diferència que ha seguit pujant amb un altre triple, ara de Navarro (27-19).

Els de Vilnius no estaven disposats a donar el seu braç a tòrcer i ningú al Palau donava el partit per fet, més encara quan era evident que el de Sant Feliu no estava, ni molt menys, al cent per cent. Tampoc Pete Mickeal. Però els dos cracs del Regal Barça no han deixat sols els companys i el Regal Barça, amb molt d’esforç col·lectiu, ha acabat respirant alleujat al descans (34-25).

Un Barça més tranquil

2010-11-11_FCB_REGAL_-_LIETUVOS_RYTAS_003.jpgLa segona meitat ha començat amb un triple alliberador de Ricky i un Regal Barça més tranquil, més còmode sobre la pista gràcies a la bona direcció del base del Masnou. Les assistències d'El-Amin i el treball de Valanciunas (2,10, 18 anys i molt talent per explotar) seguien sent els millors arguments d’un Lietuvos que en qualsevol cas es mostrava inferior.

Perovic ha animat la grada amb bones accions sota els taulers, Morris ha completat un notable segon temps i la diferència ha superat els deu punts a l’equador del tercer quart (42-30). Els lituans s’han vist massa estona per sota per seguir creient en la victòria i el partit ha deparat en un final força plàcid, tot i que la diferència no ha arribat mai a cotes gaire altes.

Vázquez ha tornat a pista a l’últim quart però ràpidament ha comès dues faltes personals més que li han suposat l’eliminació. No ha estat el seu millor partit, tampoc el del Regal Barça, però en tot cas l’equip ha mantingut el cap fred davant les moltes adversitats i d’un rival que mai no s’ha desenganxat. Pete Mickeal, tot un exemple de compromís, ha estat el màxim anotador del partit amb 16 punts.
Els jugadors del Regal Barça celebren una cistella davant la decepció d'El-Amin. Fotos: Àlex Caparrós - FCB.
La fitxa del partit
REGAL FC BARCELONA, 69
LIETUVOS RYTAS, 55

Regal Barcelona (10 +24 +17 +18):
Sada (-), Lakovic (2), Ndong (6), Lorbek (8), Grimau (2) -equip inicial-, Ricky (5), Navarro (8 ), Perovic (12), Vázquez (-), Morris (10) i Mickeal (16).

Lietuvos Rytas (11 +14 +12 +18): El-Amin (10), Bajramovic (4), Babrauskas (-), Valanciunas (10), Jomantas (-) -equip inicial-, Siksnius (-), Milosevic ( 10), Bjelica (13) i Gecevicius (8).

Àrbitres: Christodoulou (GRE), Chambon (FRA) i Paternico (ITA). Eliminats per cinc faltes personals Fran Vázquez i Valanciunas.

Pavelló: Palau Blaugrana (3.662 espectadors).

Fes clic aquí per accedir a l'estadística oficial del partit.