Victòria necessària (77-84)

27.10.2010 22:32

Més patida del que hauria estat desitjable, però victòria final del Regal Barça a la pista del Cholet. Els francesos s’han apropat perillosament, però el joc interior i, sobretot, Erazem Lorbek han estat clau.

Dos triples, un de Lorbek i un altre de Víctor Sada, han estat la bassa de tranquil·litat que ha necessitat el Regal Barça per imposar-se al Cholet. Però fins a arribar a això, Mejía ha fet perillar el segon triomf dels blaugranes a l’Eurolliga. L’aler del Cholet ha posat el 73-74 a falta d’un minut i mig per a la conclusió, també amb un triple. A la recta final, els blaugranes han sabut gestionar el marcador i el rellotge per vèncer per 77-84.

GYI0062220050.jpgEl campió d’Europa havia estat rebut entre aplaudiments. L’afició francesa ha volgut retre el seu especial homenatge al Regal Barça. Però això només durant els prolegòmens. Durant el decurs del partit, animació 100% cap als d’Erman Kunter. Però no tota l’afició ha estat pro-Cholet. Entre els espectadors, Valero Rivera júnior. El fill de l’exentrenador ara juga al Nantes i no s'ha perdut el matx. Un partit en què els blaugranes necessitaven guanyar per oblidar la derrota de diumenge a la Lliga ACB i tornar a començar.

Posen la directa..., i es frenen de cop

GYI0062218865.JPGDesprés de la derrota contra el CAI les premisses eren ben clares: joc fluid, fàcil i efectiu. I amb el control de Boniface Ndong sota el tauler, el ritme marcat per Víctor Sada i l’encert de Juan Carlos Navarro, Erman Kunter ha demanat temps mort per tallar la dinàmica que ha fet pujar el marcador al 6-15 en menys de cinc minuts.

Però no ha funcionat gaire. Moviments àgils, més passis que no pas bots i el quart ha acabat amb 10 punts de diferència a favor, diferència que ha arribat als 15 punts (14-29) després d’una acció entre Grimau i Fran Vázquez.

Quan semblava que el partit es trencaria ràpidament, la defensa zonal del Cholet ha tallat els blaugranes. Malgrat tenir tirs ben lliurats, l’efectivitat ha baixat sensiblement. Mentrestant, els locals han anat esgarrapant punts. Vebobe ha culminat amb una esmaixada una triangulació còmoda (29-33).

Navarro ha tornat a fer reaccionar l’equip per arribar al descans amb nou punts de diferència a favor (29-38).

Patint fins al final

GYI0062219933.JPGLes sensacions de començament de partit s’anaven diluint. Tot i que sempre s’ha anat per davant al marcador, l’ombra dels francesos s’ha fet cada cop més gran. Els blaugranes han aguantat l’embranzida gràcies al joc interior, liderat per Ndong i Lorbek. Erazem ha estat enorme sota el cèrcol i ha fet mal sobre una de les facetes més fluixes del Cholet.

Els francesos no s’han arronsat. Amb dos triples de Robinson sobre la botzina i l'aportació de Sammy Mejía i Antywane Robinson, amb 17 i 16 punts respectivament, s’han llançat a totes, encoratjats per un pavelló (un hangar) exultant i més veient que el partit no es trencava i que, fins i tot, el marge es reduïa.

Apareixen Lorbek i Sada

GYI0062219899.JPGEls moments crítics han estat al darrer quart. Mejía ha aconseguit el 68-70 a falta de tres minuts i 11 segons del final. Perill avortat immediatament gràcies a un triple de Lorbek.

Però Mejía ha tornat a insistir. També des de més enllà del 6,75, llançament completat i 73-74 a un minut i mig de la conclusió.

Aleshores ha estat la sang freda i l’encert de Víctor Sada la que ha refredat l’entusiasme francès (73-77).

Als blaugranes només els calia jugar amb calma i gestionar el darrer minut sense presses. Per començar, Lorbek ha tornat a demostrar la seva capacitat d’intimidació amb un tap. El rellotge ha corregut i el Cholet s’ha precipitat. Des de la línia de personals els blaugranes han tancat el partit.