Primera derrota de la temporada (70-71)

24.10.2010 14:20

Llorenç Tarrés

El Regal Barça ha patit una derrota inesperada, la primera del curs, ja que ha caigut davant el CAI. Els aragonesos s’han endut la victòria del Palau amb una cistella a l’últim segon de la pròrroga del belga Van Rossom.

Al descans, els blaugranes guanyaven per un resultat mínim de 36-35, senyal inequívoc dels problemes que estava tenint el campió d’Europa. L’equip ha sortit fred a la pista i ha topat amb un rival molt encertat i lluitador. A la represa, el guió no ha canviat i els aragonesos han pogut forçar una pròrroga amb dos triples a l’últim minut. En el temps de descompte, una cistella agònica de Van Rossom ha fet inútils els 24 punts de Pete Mickeal, màxim anotador del partit.

Inici en fred

2010-10-24_FCB_REGAL_-_CAI_ZARAGOZA_001.JPGUn parcial final de 12-0 ha servit al Regal Barça per capgirar un primer quart en què l’equip de Xavi Pascual ha anat sempre per darrere en el marcador. El CAI ha sortit valent al Palau, sense res a perdre, i el seu alt encert en el tir –alguna cistella inversemblant, tot sigui dit– els ha permès manar de bon principi davant la sorpresa general.

Aguilar ha anotat les primeres cistelles rivals i els contraatacs aragonesos han generat una sorpresa que tothom preveia momentània. Un actiu Hettsheimeir reflectia l’encert d’un equip visitant que generava més problemes dels esperats al campió d’Europa. Però Mickeal, que tornava a l’equip després de ser baixa contra la Cibona, Navarro i Ndong han agafat les regnes de l’equip de Pascual per sortir del mal moment.

Morris ha posat per davant el Barça i una Bomba de Navarro ha ampliat l’avantatge (32-29). El Regal Barça ha començat a córrer i a treballar fort en defensa, ingredients indispensables en l’engranatge d’un equip que rutlla per si sol quan es troba al cent per cent. Semblava que el guió començava a dibuixar-se segons el previst, però el CAI es mantenia amb ganes de donar guerra i ha estat capaç d’arribar al descans només un punt per sota (36-35). El Regal Barça no acabava de trobar el seu millor joc, però ningú esperava el que vindria després.

Les defenses i el desencert s’imposen

2010-10-24_FCB_REGAL_-_CAI_ZARAGOZA_043.JPGI més encara quan al començament de la segona meitat el CAI no ha pogut anotar en cap dels seus quatre primers atacs. La defensa blaugrana havia apujat la intensitat. És clar que en atac l’equip local abaixava els percentatges i el resultat ha estat un parcial de 12-14, que ha tornat a posar els aragonesos per davant (48-49).

“Ens ho hem de creure”, repetia una vegada  i una altra el tècnic del CAI, José Luis Abós, conscient que el Regal Barça començava a tenir dubtes i els seus jugadors podien anar a més. No obstant això, el Regal Barça ha estat capaç de refer-se i ha aconseguit obrir un forat que semblava definitiu gràcies a un triplàs de Mickeal, una gran esmaixada de Vázquez i un coast to coast de Ricky que han establert el 59-51 en el marcador.

Un final agònic

2010-10-24_FCB_REGAL_-_CAI_ZARAGOZA_021.JPGTot semblava decidit, i més encara quan Mickeal ha tallat en sec la reacció visitant amb un altre triple. Però dos llançaments des de la llarga distància de Van Rossom i Quinteros han dut el partit al temps extra. L’equip blaugrana no ha fet falta en l’últim atac rival.

A la pròrroga, el partit hauria pogut caure a qualsevol de les dues bandes. Navarro i Mickeal han agafat el protagonisme ofensiu, però ha estat Sada, amb tres rebots defensius vitals, qui ha semblat que decantava el partit. Una cistella de Lorbek ha posat el 70-69 en el marcador quan faltaven pocs segons per al final. Però en l’últim al·lè, en un tir desequilibrat i amb suspens final, com tot el partit en si, Van Rossom ha donat el triomf que cap seguidor del CAI hauria esperat. El primer de la seva història al Palau.

Els jugadors del CAI celebren el seu inesperat triomf. Fotos: Àlex Caparrós - FCB.