Un debut decidit al primer temps (83-58)

03.10.2010 14:09

Llorenç Tarrés

El Regal Barça ha debutat a la Lliga ACB amb una contundent victòria contra el Gran Canària. El conjunt de Xavi Pascual s’ha mostrat molt intens i encertat en atac i ha superat un rival que ha intentat jugar de tu a tu als blaugranes.

2010-10-03_FCB_REGAL_-_GRAN_CANARIA_2014_001.jpgUn inici de partit fulgurant ha donat un clar avantatge als de Xavi Pascual que, a partir d’aquí, han dominat un Gran Canària incapaç de frenar l’allau. Al descans, els blaugranes ja guanyaven de 19 punts (55-36). Navarro, amb 18, ha estat el màxim anotador d’un partit en què també han destacat Morris, Mickeal i Ricky.

Precisament Navarro ha aconseguit la primera cistella de la fase regular i del partit, però ha estat Terence Morris l’executor principal, en un primer quart que ha acabat 31-16. En cap partit de la fase regular de la temporada passada s’havia aconseguit una anotació tan alta al final dels deu primer minuts. També al descans, en el qual el Regal Barça ja havia fet 55 punts, s’ha superat el registre d’ara fa un any.

Estrebada inicial

2010-10-03_FCB_REGAL_-_GRAN_CANARIA_2014_008.JPGEl fet cert és que els locals s’han mostrat molt encertats en atac a la primera meitat. Els primers triples de Navarro i Mickeal han suposat un 11-2 d’inici, que ha trencat els esquemes de l’equip de Pedro Martínez. Els canaris, massa tous, veien impotents com cada atac suposava encaixar una cistella i com l’avantatge no deixava de créixer. Dues accions seguides i elegants de Morris han col·locat la màxima diferència en el marcador (24-7), en un primer parcial que Lakovic ha tancat amb un triple.

El segon parcial no ha variat gaire el guió, si bé per part visitant ha aparegut un fins aleshores inèdit Carroll. El franctirador del Gran Canària ha anotat 10 punts pràcticament consecutius (17 en total), però ni els companys del perímetre ni el joc interior, molt més baix que el del Regal Barça, l’han acompanyat en una odissea: frenar un Regal Barça llançat.

Al descans, tot decidit

Perovic (8 punts amb un 4/4 en tirs) ha tingut els seus primers minuts a l’ACB com a jugador blaugrana. Ho ha fet amb encert, col·laborant en un joc interior en què Ndong s’ha mostrat molt actiu. El Regal Barça ha arribat al descans amb una diferència a favor de 19 punts (55-36) i pràcticament tot decidit.

Si quedava algun marge per al dubte, aquest s’ha esvaït al començament de la segona meitat. Cinc punts de Navarro i un 2+1 de Pete Mickeal han trencat la barrera dels 20 punts (67-43). Un triple de Morris ha augmentat encara més l’avantatge i, amb tot decidit i el rival noquejat, l’equip ha decidit aixecar el peu de l’accelerador.

Debut d’Aparicio

2010-10-03_FCB_REGAL_-_GRAN_CANARIA_2014_033.jpgEl ritme d’anotació, fins aleshores molt elevat, ha baixat ostensiblement al final del tercer parcial. A més, el Regal Barça ha tardat gairebé tres minuts a anotar en l’últim quart, però el Gran Canària 2014 mai no s’ha vist capaç d’ajustar el marcador. I és que del minut 30 al 35, el parcial era de 2-2.

Xavi Pascual ha fet entrar Aparicio, una de les joves promeses del Regal Barça B. Ha estat la millor noticia d’uns minuts finals en què el Gran Canària ha salvat els mobles i on també ha brillat Ricky Rubio. El carter d’El Masnou, amb onze assistències, ha batut el seu registre personal. És el primer partit i el Regal Barça ja parla de rècords.

Navarro ha estat el màxim anotador. Fotos: Àlex Caparrós - FCB.