Espanya, sisena; Sèrbia, quarta

Bàsquet - Mundial

12.09.2010 22:20

El darrer partit del Mundial per a la selecció espanyola ha acabat amb derrota. Argentina ha estat més sòlida en el partit pel cinquè lloc. I Sèrbia també ha estat superada per Lituània, que s'ha endut el bronze. L'or, per als EUA.

Estats Units no ha fallat i s'ha imposat a Turquia en la final del Mundial per 64-81 amb la seva estrella, Kevin Durant brillant.

Juan Carlos Navarro, amb només dos punts (l'escorta gairebé ni ha participat per una lesió a l'esquena), i Ricky Rubio, amb tres, han quedat en un molt discret segon pla. Fran Vázquez, el tercer jugador blaugrana, ha estat una mica més encertat. Si més no, el pivot gallec ha acabat amb cinc punts i vuit rebots en el darrer partit que Espanya havia de jugar en el Mundial de Turquia i amb què es jugava el cinquè lloc.

Però els de Scariolo no han pogut superar Argentina, que ha estat millor durant la primera part. Amb un 32-49 s’ha arribat al descans. Rudy Fernández (31 punts i vuit rebots) i Marc Gasol (doble figura amb 16 punts i 10 rebots) s’han erigit en els líders de l’equip davant del pòquer de figures dels sud-americans: Scola (22 punts i 11 rebots), Prigioni (17 punts, set assistències i cinc punts), Oberto (10 punts i vuit rebots) i Delfino (27 punts).

En el segon temps, Espanya ha sabut reaccionar, ha eixugat una diferència de -25 i ha empatat el partit quan faltaven dos minuts per al final (80-80). Els argentins han forçat la màquina una mica més i s’han endut la cinquena plaça. La selecció espanyola, doncs, ha acabat sisena.

Sèrbia perd força i acaba quarta

Després de l’ensopegada contra Turquia a les semifinals, la selecció sèrbia no ha estat al nivell de tot el Mundial i ha anat afluixant contra Lituània que sí que ha sabut guanyar el bronze.

Amb un gegant Kleiza (33 punts), els bàltics han obert escletxa en el marcador. L’únic quart que han cedit ha estat el darrer (34-27) però el partit ja estava, des de feia estona, decantat.

El blaugrana Kosta Perovic ha passat inadvertit en aquest partit. El pivot ha jugat quatre minuts i no ha anotat cap punt.