Els sub-20 acaben líders de grup

11.07.2010 11:44

La primera fase de l’Europeu sub-20 ha situat la selecció espanyola en primera posició. El blaugrana Dani Pérez i la resta de l’equip van superar l’amfitriona, Croàcia, per 59-64.

El triomf davant de Croàcia en el darrer partit de la primera fase de l’Europeu sub-20 va significar un pas important per a les aspiracions de l’equip espanyol. Per començar, la selecció s’ha classificat com a primera de grup, ja que ha obtingut dos triomfs: la victòria contra Eslovènia i la dels croats.

Tot i que el partit va ser molt dur, amb Croàcia dominant el rebot, l’atac del combinat dirigit per Juan Antonio Orenga va ser més efectiu.

El 26-27 al descans va prometre un segon temps similar. Però, de la mà del pivot del Joventut Nacho Llovet (17 punts al final) i amb la direcció compartida entre José Simeón (València), Josep Franch (Joventut) i Dani Pérez (Regal Barça), l’equip espanyol va aconseguir un parcial d’1-16, que semblava que encarrilava el matx.

La rèplica local va ser contundent. Un 11-0, amb tres triples consecutius, van deixar el resultat en 49-51 quan faltaven sis minuts per a l'acabament. Amb més tranquil·litat en el joc, Espanya va lligar el triomf final (59-64).

Comença la segona fase
La selecció sub-20 ja es prepara per a la següent ronda del campionat. Allà tindrà com a rivals França, Rússia i Itàlia, que provenen del grup C. A la segona fase es jugaran tres partits que decidiran quins equips es classifiquen per als quarts de final. Espanya necessita un triomf més per accedir als quarts, ja que s'arrosseguen les victòries de la primera fase. El primer partit és, a priori, assequible. Serà contra Itàlia, demà dilluns.