El Regal Barça, campió per la via ràpida (55-64)

14.06.2011 22:34

Llorenç Tarrés

El Regal Barça s’ha proclamat campió de la Lliga ACB en vèncer el tercer partit de la sèrie final al pavelló de Miribilla. El conjunt de Xavi Pascual ha gestionat millor un final molt emocionant per recuperar la corona perduda l’any passat.

La fitxa del partit
BIZKAIA BILBAO BASKET, 55
REGAL FC BARCELONA, 64

Bizkaia Bilbao Basket (19+10+18+8):
Jackson (8), Blums (5), Mumbrú (14), Hervelle (8) i Mavroeidis -cinc inicial-; Warren (4), Vasileiadis (5), Fischer (5) i Banic (6).

Regal FC Barcelona (12+18+18+16): Sada (6), Navarro (16), Anderson (10), Lorbek (7) i Perovic (2) -cinc inicial-; Ricky Rubio, Lakovic, Ingles (6), Grimau (2), Morris (2), Vázquez (4) i Ndong (9).

Àrbitres: Juan Carlos Arteaga, Emilio Pérez Pizarro i Antonio Conde. Sense eliminats.

Pavelló: Bilbao Arena. Ple amb uns 9.000 espectadors.

L’espina de la temporada passada, en què després d’un curs perfecte es va escapar el títol al final, ja és història. El Regal Barça ha recuperat la corona perduda i torna a ser campió de la Lliga ACB. I ho ha aconseguit per la porta gran, amb una victòria contra els elements a Miribilla, i per la via ràpida, sent el millor de la fase regular i guanyant tots els partits del play-off.

Un infern de color negre

2011-06-14_BIZKAIA_BILBAO_BASKET_-_FCB_REGAL_026.jpgLa presentació dels dos equips ja ha deixat clar que als blaugranes no els esperava una tarda tranquil·la. Miribilla s’ha entregat al seu equip i ha convertit les grades en un infern de color negre. El pavelló ha botat, ha cridat, ha pressionat i fins i tot ha intimidat, però els homes de Pascual han resistit les envestides basques per acabar emportant-se el títol. La sisena de Navarro, que ha estat l’MVP de la final; la segona de Xavi Pascual; la primera de Ricky i d’Anderson... però també la Lliga d’un enorme Sada, d’un gran Boniface Ndong, d’un espectacular Fran Vázquez i així fins a completar una plantilla que, per sobre de tot, és un equip.

Els blaugranes s’han trobat l’esperada sortida forta del rival, amb la velocitat d’Aaron Jackson, autor de la primera cistella del partit, i el caràcter de Mumbrú com a principals arguments rivals. El jugador català, impecable en el tir, ha anotat 9 dels primers 13 punts del Bilbao Basket. L’inici de partit ha estat molt atractiu per a l’espectador, amb els atacs imposant-se i ràpides transicions.

2011-06-14_BIZKAIA_BILBAO_BASKET_-_FCB_REGAL_025.jpgAl final del primer quart els locals manaven 19-12, amb un Regal Barça molt espès en el llançament de tres però que compensava aquesta falta d’encert a base de rebots ofensius, de segones opcions i del bon treball de Sada i Ndong. Els blaugranes han respost amb un parcial de 0-7 al començament del segon parcial, però novament els homes de negre, després de quatre minuts sense anotar, han agafat el comandament, responent amb un 6-0 (25-19).

Segona part de color blaugrana

El conjunt de Xavi Pascual ha seguit negat en el tir de llarga distància (0/10), ratxa que ha trencat Navarro a l’onzè intent. Dues cistelles seguides d’Ndong han donat el primer avantatge als blaugranes a ben poc per al descans, al qual s’ha arribat amb un ajustat 29-30. El segon quart dels catalans (10-18) ha estat la presentació d’una clara candidatura al títol.

2011-06-14_BIZKAIA_BILBAO_BASKET_-_FCB_REGAL_029.jpgA la represa els blaugranes han agafat el seu màxim avantatge fins aleshores (31-36) en uns moments de molta tensió a la grada. Però l’equip, concentrat i centrat, amb Navarro exhibint galons, ha fet créixer el coixí fins als vuit punts (33-41). Però l’elèctric Jackson, en el paper de revulsiu amb sis punts seguits, ha convertit uns moments de tranquil·litat en una guspira que ha encès Miribilla.

Però una vegada més, quan més pressionava el rival, millor ha estat la resposta blaugrana. Ndong i Navarro han mantingut el coixí de seguretat, tot i que un últim esforç local ha ajustat el marcador a la mínima expressió a falta dels últims 10 minuts (47-48). Anderson ha estrenat l’últim quart amb una bona cistella però Vasileiadis, que no ha aparegut fins al tercer quart, ha capgirat el resultat després de molts minuts (51-50). El rebot seguia sent escandalosament blaugrana i Navarro ho ha aprofitat per tornar a posar el seu equip per davant. Sens dubte, el Regal Barça ha gestionat molt millor els moments de tensió, que ha estat molta, i l’experiència de jugadors com Lorbek s’ha fet notar, tot i els esforços de Mumbrú i Hervelle, en un desenllaç que ha tornat a coronar el conjunt blaugrana com el millor.