El Regal Barça, a un pas del títol (74-67)

11.06.2011 20:16

L’equip de bàsquet del FC Barcelona està a una sola victòria d’emportar-se la setzena Lliga de la seva història després de vèncer, en un partit treballat, per 74 a 67 el Bizkaia Bilbao Basket.

El Regal Barça domina la sèrie final per 2 a 0 Foto: Àlex Caparrós- FCB

La Fitxa del Partit
REGAL FC BARCELONA 74,
BIZKAIA BILBAO BASKET 67,

Regal FC Barcelona (14+26+14+20):
Sada (5),Navarro (20), Perovic (1), Lorbek (9), Anderson (9) –cinc inicial– Ricky Rubio (3), Lakovic (2), Fran Vázquez (8), Ingles (10), Ndong (2), Morris (3) i Grimau (2).

Bizkaia Bilbao Basket (11+20+9+27):Warren (-), Jackson (-), Mavroeidis (6), Mumbrú (12), Hervelle (8) –cinc inicial– Blums (15) Fisher (8), Paco Vázquez (-), Hernández Sonseca (-), Banic (3) i Vasileiadis (15).

Àrbitres: Martín Bertrán,García Ortiz i García González. Eliminats: Roger Grimau.

Pavelló: Palau Blaugrana, 6.902 espectadors.

Fes clic aquí per accedir a les estadístiques del partit

La solidesa defensiva del Regal Barça, que ha deixat el Bilbao Basket en 67 punts i molt per sota dels seus percentatges d’encert habituals, ha estat una de les claus del triomf blaugrana que deixa Pascual i els seus jugadors amb tres oportunitats –dues a Bilbao i una darrera al Palau– per aconseguir el títol de l'ACB.

Primer quart sota control

Ja de bon inici els blaugranes han demostrat l’ànsia de victòria. Dues recuperacions defensives del Regal Barça per exhaurir la possessió de 24 segons i l’agressivitat ofensiva que obligava el Bilbao Basket a fer la quarta falta d’equip en el minut 4 del primer quart, posava de manifest les ganes dels de Pascual d’emportar-se el segon triomf de la sèrie. Amb aquest esperit, el Regal Barça s'ha posat 10 a 5 en el marcador quan mancaven 3’15” per a la fi del primer quart. Un primer quart que finalitzava amb 14 a 11 favorable als blaugranes i amb l’actuació destacada de Sada, que arribava a les 550 assistències a l’ACB, i de Juan Carlos Navarro.

Arriba el millor Regal Barça

2011-06-11_FCB_REGAL_-_BIZKAIA_BILBAO_BASKET_026.jpgL’inici del segon quart ha estat ple d’imprecisions durant els primers minuts. Errors en el llançament blaugrana es compensaven amb les pèrdues de pilotes dels bascos. Dins d’aquest intercanvi d’errades, un dos més un de Ricky Rubio ha posat la màxima diferència (23-16) per als homes de Pascual en el minut 15. Aquest ha estat el punt d’inflexió per als blaugranes, que amb un triple de Navarro han començat a posar terra pel mig amb el 26-17, quan quedaven cinc minuts perquè finalitzés. El tir exterior barcelonista funcionava i un triple de Joe Ingles i un altre d’Anderson distanciava el Regal Barça amb 32 a 20 quan restaven 4 minuts per al descans.

El Bilbao Basket, malgrat que duia un minse percentatge del 50% en tirs lliures, ha demostrat que podia tornar al partit anotant dos triples consecutius, però Terence Morris ha tornat a encistellar des de més enllà dels 6,75 m per mantenir la diferència, que era, a la mitja part, de 9 punts favorable als barcelonistes (40-31).

Dominant la situació

Diuen els entesos del bàsquet que els primers minuts del tercer quart són fonamentals. El Regal Barça ho tenia clar i, sota la direcció d’un encertat Joe Ingles, els blaugrana s'han distanciat amb un parcial 7 a 0 en els tres primers minuts, posant, de nou, la màxima diferència en l'electrònic amb el 47-34. Malgrat els intents dels bascos d’acostar-se en el marcador, la defensa dels de Pascual ha fet que el Bilbao Basket tingués uns percentatges d’encert baixos. Les diferències, doncs, eren sempre favorables al Barça, entre els 8 i els 14 punts, i s'ha arribat a la fi del tercer quart amb un altra nova màxima diferència, 54-40.

El Bilbao empeny fins al final

2011-06-11_FCB_REGAL_-_BIZKAIA_BILBAO_BASKET_001.jpgEl Bilbao Basket ha volgut demostrar el perquè està en aquesta final i ha tret l’orgull a l’inici del darrer quart. Un parcial inicial de 2-10 ha posat els bascos a només 6 punts per sota en el marcador. En aquest moment, han aparegut Vázquez i Navarro per contrarestar l’empenta dels bascos, però dos triples consecutius de Vasileiadis han fet que el Bilbao s’acostés fins a només 4 punts. El Regal Barça, però, ha demostrat la confiança que té en ell mateix i els triples de Lorbek i Navarro han donat la tranquil·litat definitiva per un triomf que l'acosta molt al títol de l'ACB