A la final, per la via ràpida (61-71)

01.06.2011 22:17

El Regal Barça ha superat un altre cop al Caja Laboral i s’ha classificat per la via ràpida per a la final ACB. Aquest és el cinquè cop consecutiu que els blaugranes jugaran la final pel títol de la Lliga.

CAJA LABORAL, 61
REGAL FC BARCELONA, 71

Caja Laboral (16+15+17+13):
Huertas (8), Teletovic (9), San Emeterio (14), Oleson (-), Barac (8) –cinc inicial – Ribas (10), Palacio (3), Logan (3), Batista (4), Dragicevic (2)

Regal FC Barcelona (20+15+18+18): Sada (-), Navarro (13), Perovic (10), Lorbek (9), Anderson (12) – cinc inicial – Rubio (7), Lakovic (3), Vázquez (7), Ndong (8), Morris (-), Grimau (2)

Àrbitres: Arteaga, Bultó i Peruga

Fes clic aquí per accedir a l’estadística oficial del partit.

No ha estat un partit brillant, sobretot ofensivament, ja que tots dos equips han errat molts llançaments, però sí que ha estat un partit controlat pel Regal Barça des del començament. La defensa i saber conduir el joc cap a on interessava ha estat clau en el triomf final dels homes de Xavi Pascual que han aconseguit el tercer triomf en la semifinal i s’han assegurat poder jugar la final de l’ACB. Serà per cinquè cop consecutiu.

Tot i els mals percentatges, el Barça domina

1011_3ER._SEMIS_PLAY_OFF_BAS-BAR_x11x.jpgEl partit ha començat amb els dos equips atents, a l’aguait. Però des de la primera acció els blaugranes han desenvolupat un joc un pèl més distés, malgrat els molts errors en el tir, que han impedit obrir un marge més contundent. No obstant això, el marcador sempre s’ha mogut a favor visitant.

La bona defensa sobre Teletovic i Huertas ha obligat Dusko Ivanovic a rotar la banqueta i a fer entrar Batista i Logan. Aquesta parella ha pogut encadenar un parell d’accions que han donat un dels pocs avantatges de tot el partit als vitorians (14-12).

Pascual també ha començat les rotacions, com és costum. I ja abans de tancar el primer període els blaugranes han recuperat el domini de l’electrònic (16-20), que no han tornat a perdre.

Al segon quart, després d’un triple de Lakovic (20-28), semblava que arribava el moment clau per obrir més escletxa. Però amb un 4/10 en tirs de dos punts i 5/9 tirs lliures s’ha fet difícil trencar el partit.

El Caja Laboral no ha estat gaire millor però, si més no, ha arribat al descans amb una diferència en contra de només quatre punts.

Dels +10 a l’aparició de San Emeterio

1011_3ER._SEMIS_PLAY_OFF_BAS-BAR.jpgCom en els altres dos partits de la semifinal, la sortida a la represa ha tornat a agafar per sorpresa un Baskonia cada cop més tens. Navarro, ben cobert perquè no llancés però impossible de defensar en els passis i rebots, ha sabut jugar per a l’equip.

Amb un 31-41 Ivanovic ha demanat temps mort i la resposta l’ha obtinguda de Fernando San Emeterio. L’aler, el millor jugador del partit (14 punts, sis rebots i un 17 de valoració) ha pal•liat l’embranzida blaugrana i ha tornat a rebaixar les diferències i a donar esperances a la parròquia vitoriana.

Però quan més a prop s’ha col•locat el Caja Laboral, sempre ha aparegut algun jugador blaugrana. O Kosta Perovic, amb bons moviments sota el cèrcol, o Alan Anderson, clavant un triple oportú al començament del quart període, o Fran Vázquez, que ha brillat en els darrers minuts de partit tant el rebot com en la intimidació a homes com Barac, al qual ha tret la cinquena falta.

Els blaugranes no han badat en cap moment i sí el Baskonia que ha vist com amb un 61-64 i pilota, a menys de minut i mig per al final, ha comès la violació de vuit segons per creuar el mig camp – forçada, això sí, per la defensa del Regal Barça-.

Amb el Caja Laboral en bonus, els blaugranes només han hagut d’assegurar el triomf via tir lliure, amb què s’ha posat el definitiu 61-71.