A les semis ACB (52-84)

21.05.2011 19:39

L’accés a la semifinal de la Lliga ACB ha estat per la via ràpida. El Regal Barça també ha guanyat l’Unicaja al Martín Carpena en un partit que ha dominat durant els 40 minuts.

UNICAJA, 52
REGAL FC BARCELONA, 84

Unicaja (6+14+18+14):
Jiménez (3), Blakney (8), Freeland (14), Archibald (5), Fitch (5) –cinc inicial– Rodríguez (5), Tripkovic (4), Garbajosa (), McIntyre (3), Sinanovic (-).

Regal FC Barcelona (17+17+26+24): Sada (2), Navarro (5), Vázquez (6), Lorbek (12), Anderson (5) –cinc inicial– Rubio (3), Lakovic (-), Perovic (8), Ingles (8), Ndong (10), Morris (13), Grimau (12).

Àrbitres: Martín Bertrán, García González i Jiménez.

Fes clic aquí per accedir a l’estadística oficial del partit.

El Regal Barça ha superat còmodament els quarts de final contra l’Unicaja. Els de Pascual han volgut definir ràpidament i ho han aconseguit gràcies a un joc seriós, sobretot en defensa. Els malaguenys no han trobat ni la manera ni el moment i han hagut de claudicar.

Els blaugranes esperen ara conèixer el rival a la semifinal, que sortirà de l’eliminatòria Caja Laboral-Gran Canària 2014, que domina, de moment, el conjunt basc per 1-0.

Partit trencat abans del descans

1011_2x_PARTIDO_CUARTOS_PLAY_OFF_RON-BAR_x14x.JPGEls nervis han marcat els primers minuts del partit. I la conseqüència directa ha estat l’error en el tir. Amb percentatges fluixos (sobretot en el tir exterior) per part dels dos conjunts, els blaugranes han estat hàbils per conduir el partit d’una altra manera. Així, amb més paciència, i amb més bona circulació de pilota, l’entesa entre jugadors ha servit per obrir escletxa en set minuts. D’un 6-8 s’ha passat a un 6-17 al final del primer període, diferència gairebé definitiva.

L’Unicaja no s’hi ha trobat còmode. Ha jugat precipitat, sense criteri i complicant-se l’existència. Així, els de Pascual han anat fent via i mantenint la diferència al voltant dels 10 punts. Sense estar especialment inspirats ni encertats en el llançament de tres punts (2/12 després de 20 minuts), el rebot i el tir a prop de cistella (13/21 blaugrana per 4/19 malagueny) han marcat el domini visitant.

Amplien les distàncies

Malgrat que Joel Freeland ha pres la iniciativa a la represa (sis punts consecutius del pivot), el dèficit en el tir ha condicionat la possible reacció malaguenya.

Amb una defensa seriosa, els blaugranes han arribat als 20 punts de diferència sense patir. Un dels pocs moments de tensió en el partit s’ha viscut amb una picabaralla entre Anderson i Jiménez. L’aler blaugrana ha fet una traveta involuntària al jugador madrileny. La falta l’ha reconeguda Alan, però el jugador de l’Unicaja (que celebrava el seu partit 600 a l’ACB) s’hi ha tornat empipat. La resta dels companys han dissolt immediatament l’enfrontament.

Mentrestant, el marcador ha estat incontestable: 38-60 en acabar el tercer període amb un triple final de Lorbek.

Els darrers 10 minuts han servit per posar diferents cims en la diferència entre els dos equips, i que s’ha fet palesa en el marcador: 34 punts de diferència amb un triple de Joe Ingles (50-84). Una última cistella de Freeland ha deixat el resultat en 52-84.