El Regal Barça colpeja primer (76-65)

19.05.2011 22:18

Llorenç Tarrés

El conjunt de Xavi Pascual no ha donat opció a la sorpresa i ha superat còmodament l'Unicaja en el primer partit de la sèrie de quarts. Els blaugranes tindran dissabte la primera oportunitat de sentenciar al Martín Carpena.

La fitxa del partit
REGAL FC BARCELONA, 76
UNICAJA MÀLAGA, 65

Regal FC Barcelona (16+21+21+18):
Sada (7), Navarro (17), Anderson (6), Lorbek (10), Vázquez (13) -cinc inicial-, Lakovic (2), Grimau, Morris (6), Ndong (7), Ingles (6) i Ricky Rubio (2).

Unicaja Màlaga (12+24+7+22): Fitch (9), Blakney (8), Jiménez, Freeland (10), Archibald (6) -cinc inicial- Sinanovic (6), Garbajosa (3), Rodríguez (8), Blanco (2), Tripkovic (13) i McIntyre.

Àrbitres: De la Maza, Conde i Perea. Sense eliminats.

Pavelló: Palau Blaugrana. 4.327 espectadors.

En una sèrie en què el marge d’error es redueix a la mínima expressió, el Regal Barça ha fet el primer pas cap a les semifinals. Encara quedarà el més difícil, confirmar la classificació, però la victòria d’avui al Palau i la manera com s'ha aconseguit dóna un plus de tranquil·litat i de confiança al conjunt de Xavi Pascual, superior en el còmput global del partit si bé no s’ha estalviat algunes dosis de patiment en el primer temps.

I és que l'Unicaja ha demostrat pinzellades del que és capaç de fer. El dia en què Fitch, el seu canoner, ha estat molt per sota del seu nivell (0 punts al descans, ha tardat 29 minuts en estrenar-se), jugadors com Tripkovic han agafat el relleu per mantenir-se a roda durant molts minuts del Regal Barça. L'Unicaja no deixava escapar els blaugranes, però ha pagat car el fet d’estar cinc minuts i quinze segons sense anotar després del descans i els de Pascual, crescuts després de passar per vestidors, han acabat resolent amb relativa comoditat.

Estrebades locals, reacció andalusa

El partit ha començat enmig d’un ambient una mica fred i amb Freeland, un dels grans perills malaguenys per la seva capacitat de generar perill sota el cèrcol, estrenant el marcador. És clar que, per perill, el que té Navarro, que amb un triple marca de la casa i una Bomba ha donat el primer avantatge. El Regal Barça ha signat un primer parcial de 9-0 però ràpidament ha trobat resposta en els verds (11-11).

2011-05-19_FCB_REGAL_-_UNICAJA_010.jpgHa estat la tònica de tot el primer temps. El Regal Barça sempre per endavant, amb constants demarratges que sempre trobaven resposta en el rival, que vivia de les segones opcions que li reportava el rebot ofensiu. Dues faltes personals de Navarro han dut el crac de Sant Feliu a la banqueta, però aleshores han aparegut els actors (gens) secundaris, sempre a punt. Un triple d’Ingles, una acció de Lakovic i un tap d’Anderson han tornat a obrir un petit forat just abans del final del primer quart, al qual s’ha arribat amb un curt 16-12.

Els segons 10 minuts han mantingut el guió inalterable. Estrebada blaugrana, amb els punts molt repartits, i reacció andalusa. Ingles es mostrava encertat, però l'Unicaja seguia a roda. Fitch, desesperat amb els diferents marcatges que rebia, seguia sumant tirs fallats, i Freeland seguia amb els dos punts aconseguits a la primera jugada del partit. Era Tripkovic qui agafava el comandament ofensiu de l'Unicaja, amb 11 punts a la primera meitat. Tot i els intents locals per marxar en el marcador, al descans el resultat era un ajustat 37-35.

El millor Regal Barça

2011-05-19_FCB_REGAL_-_UNICAJA_020.jpgLa segona meitat ha començat amb un parcial de 9-0 per als de Xavi Pascual, liderats per Sada, amb Navarro novament a pista i Lorbek i Ndong fent de les seves prop de la cistella. L'Unicaja no trobava el cèrcol rival i el seu bagatge de rebots ha baixat escandalosament. En aquests cinc minuts s’ha començat a decidir la sort del partit. El Regal Barça ha superat la barrera dels deu punts de diferència (49-37). De fet, els de Chus Mateo només han anotat vuit punts en el tercer quart i fins i tot Tripkovic s’ha sumat a l’espessor general quedant-se en blanc en aquest quart.

Quan quedaven deu minuts per al final, tot semblava ara sí dat i beneït: 58-43. Els últims cartutxos malaguenys, amb un 0-4 al començament de l’últim quart, han forçat Xavi Pascual a demanar temps mort. El tècnic no volia donar opció a la remuntada visitant i el Regal Barça ràpidament ha recuperat la iniciativa (68-51). Sense grans escarafalls però amb molta solvència, els blaugranes han tranquil·litzat la seva parròquia i han assegurat la primera victòria dels play-off, al final força més àmplia del que es podia preveure. Navarro, amb 17 punts, ha acabat emergint per ser el màxim anotador al final del partit. El de Sant Feliu ha marxat ovacionat per la graderia d’un Palau que ha començat neguitejat i ha acabat molt satisfet amb l’actuació del seu equip.