El derbi torna a ser blaugrana (65-68)

25.04.2011 20:47

Llorenç Tarrés

El Regal Barça ha sortit victoriós de l’Olímpic de Badalona i segueix una setmana més com a líder de l’ACB. La primera plaça final és cada vegada més a prop per als de Pascual, que tot i patir força al segon temps sempre han anat per davant.

Navarro ha estat determinant. Fotos: Germán Parga - FCB.

La fitxa del partit
DKV JOVENTUT, 65
REGAL FC BARCELONA, 68

DKV Joventut (16+11+25+13):
Robinson (10), Pere Tomás (9), Hosley (11), Trias (4), McDonald (16) -cinc inicial-, Franch, Llovet (6), Flis, Jelinek (9).

Regal FC Barcelona (23+16+18+11): Rubio (4), Navarro (17), Anderson (18), Morris (5), Perovic (6) -cinc inicial-, Sada, Vázquez, Ingles, Ndong (9), Lorbek (7), Grimau (2).

Àrbitres: Mitjana, Guirao i Cardús.

Fes clic aquí per accedir a l'estadística oficial del partit

Pavelló: Palau Olímpic de Badalona. 7.353 espectadors.
La Penya ha trigat més de tres minuts en anotar la seva primera cistella, temps suficient perquè el Regal Barça obrís la primera escletxa al marcador amb una cistella de Perovic, una de Navarro i un triple i una esmaixada a càrrec d’Alan Anderson (0-9). Les opcions dels badalonins de donar la sorpresa requerien una bona sortida, però els primers minuts només han vist un equip sobre la pista.

La diferència seguia creixent al primer quart gràcies a l’encert d’un Regal Barça molt mentalitzat i amb massa talent per al seu rival (4-14). L’encert espaterrant des de la llarga distància, un Ricky que no ha deixat de repartir assistències (8 de valoració al primer quart) i la parella Navarro-Anderson (18 punts als primers 10 minuts) han marcat clarament la diferència.

Només Will McDonald creava problemes a la sensacional defensa blaugrana. El pivot del DKV ha anotat i a la vegada ha carregat de faltes l’equip de Pascual, que dominava per 7 punts al final del primer quart: 16-23. Poca distància vist el clar domini visitant. El Regal Barça es mostrava incisiu, amb un bon Sada, que ha agafat el relleu de Ricky en la direcció del joc blaugrana. Els visitants corrien, fet diferèncial del seu joc, tot i que l’encert ha minvat al segon quart. A tall d’exemple, Navarro no ha anotat i Anderson només ha pogut aconseguir dos punts en aquest parcial.

Dotze amunt al descans

2011-04-25_DKV_JOVENTUT_-_REGAL_FC_BARCELONA_23.JPGL’excel·lent treball de Boniface Ndong sota els cèrcols (en atac i en defensa) minimitzava els errors en el tir. El DKV ha frenat durant uns minuts la piconadora blaugrana, però en un obrir i tancar d’ulls el campió d’Europa ha tornat a escapar-se en el marcador exhibint galons de líder (21-36). Pepu Hernández s’ha vist obligat a demanar temps mort i a buscar alternatives en defensa.

Una cistella sobre la botzina de Perovic ha deixat el resultat en 27-39 al descans. Una jugada que reflecteix molt bé com ha anat aquest primer temps, clarament marcat per la diferència en el rebot. El Regal Barça, més endollat i encertat, també ha disposat de segones opcions en el tir davant un DKV voluntariós però superat.

A la represa, però, el DKV ha arrencat amb un parcial de 12-1 que ha capgirat el partit. Si bé els badalonins no han anat mai per davant en el marcador, el joc ha estat clarament verd-i-negre en el tercer quart, on els de Pascual han perdut l’harmonia en atac i també la serenor. El tècnic demanava ordre, exigia recuperar el cap davant un rival crescut. El partit havia passat de passeig a derbi. Ja era un duel amb tensió, emoció i un públic molt implicat.

2011-04-25_DKV_JOVENTUT_-_REGAL_FC_BARCELONA_19.JPGEls locals s’han arribat a col·locar a un punt de diferència (39-40) però Navarro, amb un triple, ha trencat el parcial i ha refredat els ànims. El DKV havia entrat definitivament a la disputa de la victòria, però uns últims minuts d’inspiració han deixat un +5 al final del tercer parcial: 52-57.

Navarro, un cop més decisiu

Tot estava per decidir a l’últim quart i els nervis s’han fet notar. Les pèrdues de pilota de la Penya han donat un cert respir al Regal Barça, però l’equip blaugrana no s’ha trobat còmode i també s’ha fet un fart de perdre pilotes. Gens a gust, els de Pascual, amb el partit que s’havia dibuixat. Les decisions no sempre eren les correctes i el partit ha entrat ens uns minuts de despropòsits. En tot cas, quan els badalonins han pogut igualar o avançar-se en el marcador han fallat, i Navarro ha tornat a aparèixer amb un triple determinant (58-63). Els últims intents del DKV han estat en va. Navarro ha tornat a aparèixer i ha sentenciat en una espectacular acció personal. El derbi segueix sent territori blaugrana.