Final solidari (78-78)

02.04.2011 22:58

Un clàssic de bàsquet amb un resultat no tan clàssic. El partit per conscienciar la gent sobre les cardiopaties congènites ha acabat en empat. Barça i Madrid han decidit deixar córrer el temps per fer palès que es tractava d’un amistós.

Agraïments en primera persona
En la mitja part la ministra de Defensa, Carme Chacón, ha volgut saludar personalment els jugadors i fer-los saber la seva satisfacció pel fet que s'impliquin en una causa de la qual ella està molt conscienciada, ja que pateix una d'aquestes cardiopaties congènites. Acompanyada pel president del FC Barcelona, Sandro Rosell, del directiu blaugrana de l’Àrea Esportiva i Mèdica, Jordi Monés, i del president de l’ACB, Eduard Portela, Chacón ha xerrat distesament durant uns minuts amb els jugadors i els ha agraït l’esforç.
El menys important del vespre era el resultat, ja que es tractava d'un partit la finalitat del qual era conscienciar la gent per una causa especial, com són les cardiopaties congènites. Però en un Barça-Madrid, les ganes de victòria sempre hi són. Així, jugadors com Epi, Solozábal, Jiménez, Dueñas, Ferran Martínez, Roger Esteller, Xavi Fernández, Palacios, Galilea... han arrencat l'enfrontament amb força contra homes de la talla de Joe Arlauckas, José Miguel Antúnez, Nikola Loncar, Lorenzo Sanz, Jonhy Rogers o Juanma Iturriaga.

2011-04-02_FCB_VETERANOS_-_REAL_MADRID_VETERANOS_004.jpgUn parcial de 8-0 ha fet pensar que seria un partit plàcid per als blaugranes, però, en el final del primer quart, el Madrid ha aconseguit apropar-se en el marcador (20–18). Durant el segon període el Barça ha fet un bon inici i s’ha col·locat vuit punts amunt (44–35).

L’ambient distès, les xerrades entre els jugadors i les bromes, i el poc contacte físic han donat pas a un tercer quart totalment diferent del que s’havia vist abans. L’esgotament ha passat factura als jugadors blaugrana, que han fet una davallada en el seu joc. Contràriament, el Madrid ha anat a més i ha aconseguit remuntar el partit, que ha quedat reflectit en el marcador, després de 30 minuts, amb un 59 -68.

En l’últim període, els blaugranes han fet un inici molt bo amb un parcial de 9–3. Els tres últims minuts han estat molt igualats i els dos equips han seguit amb un estira-i-arronsa. Quan faltaven 20 segons per acabar, però, els jugadors han deixat córrer el temps per poder acabar amb empat.

Els jugadors dels dos equips han estat contents amb el resultat, tal com ho ha expressat el blaugrana Nacho Solozábal: “Per aturar el partit i acabar amb empat, el resultat ha anat perfecte”. Per part blanca, el base José Miguel Antúnez ha volgut mostrar la implicació amb la causa benèfica: “És el principal. No et pots negar a una cosa així. Aportem ni que sigui el nostre granet de sorra des del bàsquet i espero que hagi servit per alguna cosa”.