Un altre cop dur (78-83)

02.04.2011 20:14

Un altre cop dur per al Regal Barça (78-83)

Carles Cascante

El Regal FC Barcelona ha perdut després d’una pròrroga davant el Bilbao Basket en un partit jugat després de menys de 48 hores de l’eliminació de l’Eurolliga. Bona concentració en la primera part i sorpresa a la represa.

LA FITXA
REGAL FC BARCELONA, 78
BIZKAIA BILBAO BASKET, 83

Regal FC Barcelona (19+23+8+18+10):
Ricky Rubio (8), Perovic (2), Ingles (15), Lorbek (11), Grimau (7) -cinc inicial-, Sada (2), Lakovic (3), Anderson (16), Morris (10), Vázquez (4) y Ndong (0).

Bizkaia Bilbao Basket (12+18+11+27+15): Warren (11), Jackson (21), Banic (6), Mumbrú (13), Sonseca (0) -cinc inicial-, Blums (0), Fisher (4), Vázquez (0), Vasileiadis (14), Hervelle (6), Mavroeidis (8).

Arbitres: Martín Bertrán Pérez Pérez i Calatrava
2011-04-02_FCB_REGAL_-_BIZKAIA_BILBAO_BASKET_016.jpgMalgrat la baixa de Juan Carlos Navarro, el Regal Barça ha jugat el partit davant el cinquè classificat de la Lliga ACB. Bon primer quart, inici del segon període excels, tercer període fluix i quart equilibrat que ha forçat la pròrroga. Aquesta ha estat la tònica d’un matx que ha estat un bon espectacle per a l’espectador que s’ha donat cita aquest dissabte al Palau Blaugrana, malgrat que ha tingut moments no aptes per a cardíacs en una jornada precisament dedicada a la prevenció de les cardiopaties congènites. L’única bona notícia, malgrat la derrota, és que l’equip de Pascual manté el liderat de l’ACB.

Concentrats

Els jugadors del Regal FC Barcelona han començat el matx realment endollats. Ferits en l’orgull després de l’eliminació a l’Eurolliga, els de Pascual han sortit disposats a fer pagar el Bilbao Basket els plats trencats. Així, els barcelonistes han començat amb un parcial de 9-0, amb dos triples d’un inspirat Joe Ingles, avui titular. L’australià ha estat juntament amb Perovic les novetats respecte a l’equip que va començar en el darrer partit jugat pels blaugranes. L’equip de Fotis Katsikaris, però, ha començat a reaccionar de la mà del nord-americà Chris Warren i ha marxat al final dels 10 primers minuts reglamentaris amb un 19 a 12 en contra.

Ingles, endollat
En el segon període, Jaka Lakovic ha fet història. El base eslovè del Regal Barça ha anotat la primera cistella del segon quart, un triple que ha significat el 300 de la seva carrera a l’ACB. Els de Pascual, líders en actitud al llarg dels primers 20 minuts del matx, han sabut prémer una mica més l’accelerador amb un inspirat Joe Ingles i així ha arribat el màxim avantatge de 17 punts, fruit d’un triple del ‘20’ del Regal Barça. Malgrat aquesta còmoda renda, els bascos han continuat amb la mateixa tònica guiats per l’altre nord-americà de l’equip, Aaron Jackson. Al descans 42-30, amb un bon espectacle ofert pels jugadors del Regal FC Barcelona.

Fluixa represa

2011-04-02_FCB_REGAL_-_BIZKAIA_BILBAO_BASKET_023.jpgLa represa ha començat força ensopida. A l’equip li ha costat més del compte veure cistella. Un parcial de 0-5 de l’equip de Katsikaris els ha posat a set punts (42-35). Anderson, però, ha anotat per primer cop per als de Pascual transcorreguts tres minuts i mig de la segona part. Els tercers 10 minuts reglamentaris han acabat amb un parcial de 8-11 per als bascos.

En el darrer període, a més, el Biscaia Bilbao Basket ha seguit creient en les seves possibilitats i un parcial d’inici de 0-8 els ha tornat a posar dins del matx amb més de set minuts per jugar-se (50-49). En el Regal Barça, que jugava amb més cor que cap, Anderson –que en l’anterior quart havia donat un ensurt en forma de lesió a l’espatlla esquerra– era l’únic que veia cistella amb facilitat, però el marcador seguia movent-se en guarismes realment baixos.

Pròrroga

En el tram final, però, els de Pascual han posat cap a les seves accions i han sabut dur el ritme del joc. Lorbek, Anderson i Ricky, des de la línia de tirs lliures, han tornat a situar el Regal Barça sis punts amunt (68-62). Una barreja de relaxament i cansament, però, han donat pas a una pròrroga –després del 68-68 final– per la qual molts pocs apostaven. En el temps de descompte,  la mateixa tònica: rendes curtes dels barcelonistes, d’altres dels bascos, tirs lliures errats i molt cansament físic i mental en uns jugadors, els del Regal Barça, que han tancat així una setmana que hauran d’oblidar ràpidament.