Caldrà guanyar dijous (76-74)

29.03.2011 23:04

Carles Cascante

El Regal Barça ha caigut per dos punts a l’OAKA. Els blaugranes han tingut opcions fins al darrer instant, però el triomf final se l’han endut els d’Obradovic. Caldrà guanyar dijous per forçar el cinquè i definitiu al Palau.

LA FITXA
PANATHINAIKOS, 76
REGAL FC BARCELONA, 74

Panathinaikos (16+17+22+21): Diamantidis (18), Calathes (6), Sato (6), Tsartsaris (6), Vougioukas (2), -cinc inicial-, Batiste (12), Fotsis (10), Nicholas (13), Maric (-), Perperoglou (3), Kaimakouglou (-), Tepic (-).

Regal FC Barcelona (13+16+20+25): Ricky Rubio (16), Navarro (9), Anderson (12), Lorbek (1), Fran Vazquez (6) -cinc inicial-, Ingles (2), Sada (-), N'Dong (3), Lakovic (13), Morris (10), Grimau (2), Perovic (-).

Arbitres:
Grzegorz Ziemblicki (POL), Sasa Pukl (SLO) i Fernando Rocha (POR).

En un partit ple d’emoció, intens, amb defenses extremes i amb algunes decisions arbitrals novament inexplicables, el Regal FC Barcelona ha perdut per la mínima davant el Panathinaikos. Enmig d’un ambient ensordidor, els més de 20.000 espectadors, han estat també determinants per sumar la segona victòria en el caseller dels verds. En 48 hores, el Regal Barça de Xavi Pascual tindrà una nova opció per forçar el cinquè i definitiu matx que es jugaria al Palau Blaugrana dimarts vinent.

El guió esperat

El matx ha començat com era de preveure, és a dir, amb una sortida en tromba dels grecs enmig d’una ambient ensordidor amb 19.000 espectadors a les grades.

111083940.jpgTornant al matx, la defensa dura sobre Navarro ha tornat a ser una realitat i ‘La Bomba’ no tenia opcions per anotar, mentre els grecs prenien els seu primer avantatge important (11-4) després d’una segona cistella consecutiva de Bastiste –l’anterior després d’una falta personal en atac claríssima no xiulada-. El Regal Barça, però, de la mà d’Anderson ha escurçat distancies, ben secundat per un Ricky força encertat. A partir d’aquí moltes indecisions i errades diverses en ambdós equips han tancat el marcador amb un 16 a 13 per al PAO al final del primer període.

El Barça es posa per davant

En el segon quart, els homes de Xavi Pascual, que ja havien tingut vàries opcions de capgirar el marcador, ho han aconseguit finalment. Ha estat gràcies a un parell d’accions consecutives de Terence Morris (16-19). Obradovic, però, s’ha vist obligat a cridar de nou el cervell del seu equip, Diamantidis, i entre el base i Fotsis han tornat a capgirar el marcador amb un parcial de 7-0.

Després d’un temps mort obligat de Pascual, però, els blaugranes han canviat la zona per la defensa individual i amb una bona dosi de coratge i un bon contracop de Navarro culminat per Grimau s’han situat a només dos punts (23-21). Al final dels primers 20 minuts reglamentaris, però, els grecs han aconseguit marxar amb un +4 (33-29), després d’un darrer triple blaugrana a càrrec d’un motivat Jaka Lakovic.

Ricky, ‘on fire’

La represa ha començat amb un ritme altíssim. Els blaugranes, liderats per un inspirat Ricky Rubio –autor de tres triples gairebé consecutius-, han empatat el matx (45-45). Una falta personal inexistent xiulada pels col·legiats de Lorbek a Fotsis ha encès una mica els ànims dels barcelonistes. Els grecs ho han sabut aprofitar amb un triple de Diamantidis i han tornat a marxar de sis (49-43) a poc més de tres minuts. Ha estat aleshores quan Pascual ha optat per una tripleta exterior formada per Lakovic, Navarro i Anderson.

111083882.jpgLa defensa extrema sobre Navarro ha continuat, però els blaugranes no han pogut aprofitar les faltes personals, però és que al damunt, Navarro ha tornat a ser castigat amb una falta tècnica inversemblant davant d’incredulitat de la banqueta del Regal FC Barcelona que ha preferit no queixar-se massa. Els blaugranes, però, no han estat bé en els tirs lliures –al llindar del final del tercer quart portaven un 5/11- i han acabat els tercers 10 minuts amb un desavantatge de sis punts (55-49).

Tres triples seguits que donen vida

A cop de triple, els blaugranes han tornat a entrar en el partit i una recuperació d’Ingles ha significat el 61 a 63 amb un mon per jugar-se (més de sis minuts). Molts nervis, més per part dels grecs, i els blaugranes creient amb fe en les seves possibilitats. Tirs lliures, faltes i molts nervis han estat la tònica dominant d’uns darrers tres minuts. Jaka Lakovic ha empatat novament el matx a tres minuts per al final.

A poc més de dos minuts, però, un triple de Sato ha deixat els d’Obradovic cinc punts amunt i les coses una mica millor per a l’equip verd. Al final, partida d’escacs absoluta. Faltes en un i altre bàndol, un gran partit de bàsquet i la sort que ha caigut del costat verd per dos punts (76-74).