Confiança i patiment fins al final (73-78)

13.03.2011 14:22

En un mal partit, en què els blaugranes han estat espessos fins al final, el Regal Barça ha extret un bon resultat de Bintaufa. Els de Pascual han aconseguit capgirar el partit per primer cop en el darrer quart per assegurar la victòria.

MENORCA BÀSQUET, 73
REGAL FC BARCELONA, 78

Menorca Bàsquet (18+21+18+16):
Ciorciari (9), Limonad (23), Torres (2), Víctor (11), Sanders (-) –cinc inicial– Huertas (-), Donaldson (17), Otegi (6), Servera (4), Sánchez (1).

Regal FC Barcelona (12+21+20+25): Rubio (-), Navarro (20), Perovic (6), Lorbek (3), Anderson (15) –cinc inicial– Sada (4), Lakovic (12), Ndong (11), Grimau (7).

Àrbitres: Arteaga, Sánchez Montserrat i Sacristán.

Fes clic aquí per accedir a l’estadística oficial del partit.

A les absències de Pete Mickeal i Gianluca Basile, i a les dues més d’última hora de Fran Vázquez i de Joe Ingles, aquest mateix matí s’hi ha afegit la de Terence Morris. Una lumbàlgia l’ha deixat KO durant l’escalfament a la pista menorquina.

Així que amb un equip força reduït, el Regal Barça ha jugat la 25a jornada de l'ACB, que ha acabat guanyant. Aquesta ha estat la millor notícia d’un partit espès dels de Pascual. A còpia de voluntat, més que no pas encert, amb Anderson i Navarro de líders i amb el suport d’Ndong i Lakovic, els blaugranes han capgirat un marcador advers durant 34 minuts i s'han imposat per 73-78.

El Menorca domina el joc

En la prèvia del partit, els jugadors havien avisat que no podien tenir una sortida feble, però l’han tinguda. Els de Paco Olmos han arrencat forts en defensa i encertats. Raviv Limonad i Víctor Curthbert han deixat en evidència el Regal Barça en poc més de quatre minuts, temps suficient perquè el percentatge de tir dels blaugranes fos de 0/5.

El marcador ja s’ha enfilat a un 11-1, diferència que ha pesat durant tot el partit. I és que els pocs moments de joc regular que ha pogut trenar el Barça per escurçar el desavantatge s’esvaïen ràpidament per no endurir la defensa i permetre els menorquins que dictessin el ritme que s'havia de seguir.

Lakovic empata i Anderson obre escletxa

L’empipament de Pascual ha estat evident en molts compassos. De fet, el tècnic de Gavà ha marxat al descans amb moltes coses al cap i moltes consignes que, afortunadament, els seus jugadors han començat a plasmar a la pista.

Per començar, la defensa s’ha tancat molt millor tot i el desencís de comprovar que l’esforç per retallar la diferència continuava sense tenir un reflex directe en l’electrònic. Navarro (20 punts i 17 de valoració al final) ha deixat un 49-48 prometedor... fins que Ciorciari ha clavat un triple a continuació. Però, si més no, les perspectives han estat millorades.

Així, sense pausa i relativa pressa (el rellotge corria i ja s’havien cobert 30 minuts), en el darrer quart ha arribat el punt d’inflexió. Una cistella d’Ndong (11 punts i 16 de valoració), un 2+1 de Grimau i dos tirs lliures de Lakovic (12 punts i 16 de valoració) han avançat per primer cop el Regal Barça (61-62).

A partir d’aquest moment, el Menorca no ha pogut replicar i Alan Anderson ha estat letal. Cinc punts seguits del nord-americà han obert escletxa i els blaugranes només han hagut d’administrar les seves primeres rendes durant quatre minuts més per confirmar una victòria més a l’ACB.