El Barça cedeix davant del Fuenla (69-66)

06.03.2011 14:22

El Regal Barça cedeix davant del Fuenlabrada (69-66)

El Baloncesto Fuenlabrada ha estat capaç de derrotar el Regal Barça en un partit en què els de Salva Maldonado sempre han anat per davant. Tot i la derrota, els de Xavi Pascual continuen sent líders de l’ACB.

BALONCESTO FUENLABRADA, 69
REGAL FC BARCELONA, 66

Baloncesto Fuenlabrada (25+15+20+9):
Kus (16), Colom (4), Ayón (24), Guardia (-), Rabaseda (1) –cinc inicial– Mainoldi (15), Laviña (-), Valters (5) Biyombo (2), Cortaberría (2).

Regal FC Barcelona (18+12+21+15): Rubio (6), Navarro (20), Ndong (6), Morris (9), Grimau (4) –cinc inicial– Sada (2), Lakovic (-), Perovic (7), Vázquez (1), Ingles (-), Lorbek (2), Anderson (9).

Àrbitres: Martín Bertrán, Bultó i Peruga.

Fes clic aquí per accedir a l'estadística oficial del partit.

Navarro (20 punts) i Gustavo Ayón (24 punts) han ofert un gran espectacle de bàsquet. Però el pivot mexicà l’ha arrodonit amb el triomf del seu equip. El Baloncesto Fuenlabrada ja va avisar de les seves pretensions, de voler arraconar els blaugranes i mantenir el partit el més tancat possible fins al final. Així ha estat. Tot i que el Regal Barça ha reduït un desavantatge de 12 punts i s’ha col·locat a dos en el darrer minut, el Fuenlabrada no s’ha deixat impressionar.

Tot i la derrota, la quarta de la temporada a l'ACB, els blaugranes continuen líders de la Lliga.

Incontrolable Ayón

En 25 enfrontaments previs entre el Baloncesto Fuenlabrada i el Barça, només una vegada els madrilenys han estat capaços de vèncer els catalans. I aquesta ha estat la segona.

Els de Salva Maldonado han començat forts. La zona, controlada per Gustavo Ayón, ha estat intocable. El pivot mexicà s’ha mogut a plaer i ha obligat Xavi Pascual a demanar un minut de temps mort a l’equador del primer quart, ja que els pivots blaugrana feien aigües.

Les alternatives que s’han provat tampoc han estat efectives. I és que en els moments en què es tallaven les línies de passada cap a dins, Mainoldi, Valters i Kus obrien bretxa des de fora.

El Fuenlabrada ha arribat a una màxima diferència a favor d’onze punts abans del descans, que podrien haver estat 12 si els àrbitres no haguessin invalidat una esmaixada de Biyombo després d’una assistència de Quim Colom fora de temps.

Navarro pren la responsabilitat

Moltes coses haurien d’haver canviat en el segon període perquè el Regal Barça hagués remuntat. Si més no, alguna sí que ha estat diferent. Els blaugranes han millorat una mica més la defensa, però el Fuenlabrada no s’ha quedat enrere.

Juan Carlos Navarro, que ha tornat a jugar després que no ho fes dijous ja que li havien extret unes peces dentals, ha arrencat el tercer quart amb un triple (44-38) i fent suar les seves parelles de ball. Després de dos tirs lliures de La Bomba, Morris també l’ha clavat des de més enllà dels 6,75. El marcador reflectia un 48-46, que podria haver conduït a un nou partit... però el Fuenlabrada havia fet un treball previ de concentració i no s’ha deixat intimidar. Mainoldi i Kus han replicat des de l’exterior. I, a més, els blaugranes han comès falta sobre un triple de Mainoldi que ha acabat  en tres tirs lliures, dos més per falta tècnica i servei de banda per al Fuenlabrada. Tot l'esforç del quart gairebé es llença a la brossa. Encara sort que un darrer llançament dels locals no ha entrat, perquè el resultat s’ha enfilat un altre cop als dos dígits de diferència (60-51).

El pols no ha afluixat en el darrer quart. Mainoldi l’ha començat amb un triple i Morris i Navarro, dues vegades, han fet aixecar de les cadires l’afició madrilenya. Tant desgast havia de servir per alguna cosa. I així ha estat. Ayón ha tornat a la pista per controlar el marcador. Ndong, que havia començat el partit molt bé, ha fet passes amb set segons i escaig que quedaven per disputar-se i amb un resultat de 68-66. Amb la possessió per als locals, Colom ha sumat un tir lliure i el Barça, que encara ha tingut un darrer atac, ha perdut la pilota.