Remuntada que val la classificació per als quarts (65-74)

17.02.2011 22:34

El Regal Barça ha aconseguit remuntar el partit contra la Lottomatica als darrers 10 minuts. Als blaugranes els ha costat entrar en joc però han estat a temps per reaccionar, guanyar i classificar-se matemàticament per al play-off.

LOTTOMATICA, 65
REGAL FC BARCELONA, 74

Lottomatica (14+13+24+14):
Washington (6), Crosariol (7), Datome (15), Djedovic (5), Dasic (10) –cinc inicial– Gigli (4), Smith (6), Gordic (12)

Regal FC Barcelona (14+11+21+28): Rubio (9), Navarro (19), Perovic (5), Lorbek (6), Anderson (15) –cinc inicial– Sada (2), Lakovic (7), Vázquez (2), Ingles (-), Ndong (9), Morris (-), Grimau (-)

Àrbitres: Ziemblicki (POL), Muhvic (CRO), Koromilas (GRE)

Fes clic aquí per accedir a l'estadística oficial del partit.

La ressaca de la Copa ha durat més del que hauria estat desitjable. Durant 30 minuts el Regal Barça no ha entrat en joc. Però els blaugranes han estat a temps de reaccionar. Ho han fet en un darrer quart en què la defensa i el treball en equip han estat protagonistes i en què Ricky Rubio i Juan Carlos Navarro s’han fet amb el pes del joc.

GYI0063549781.JPGEl triomf contra la Lottomatica val una classificació per als quarts de final. I és que la victòria a Roma s’ha combinat amb la del Maccabi a Ljubljana. Tot plegat fa que els blaugranes i els israelians siguin els dos conjunts que passen de ronda i entre tots dos es jugaran el lideratge la pròxima setmana a Tel Aviv.

Adormits

GYI0063551297.JPGDesprés de les tres primeres accions de partit, amb bàsquets d’Anderson, Perovic i Navarro, ha costat entendre què ha passat en els següents 28 minuts. Els blaugranes han desaparegut de la pista. Ni en defensa, ni buscant la col·laboració del company, ni en l’encert..., ha estat un equip desconegut.

I tot plegat ha posat en safata que la Lottomatica comencés a veure’s amb possibilitat de victòria. Luigi Datome ha pres la iniciativa i, ja al segon quart, amb dos triples consecutius, els llums d’alerta han saltat.

Arribats a aquest punt, el Barça acumulava 14 pèrdues de pilota i un dos de 10 en triples. Xavi Pascual ha hagut d’aturar un altre cop el partit quan el marcador ja ha reflectit un 43-30 a cinc minuts per acabar el tercer quart.

Però les coses han continuat sense rutllar. Els blaugranes han provat, fins i tot, la defensa en zona, però en el primer intent Datome ha tornat a encistellar.

Ricky i Navarro aixequen l'equip

GYI0063550890.JPGEls darrers 10 minuts han estat de caixa o faixa. I els blaugranes han anat a totes. Millors sensacions i dos referents sobre la pista que han donat ales i han contagiat la resta de l’equip. Després d’una bona defensa, Lorbek ha sumat el 51-58. Ell mateix havia clavat el triple del 51-46 del final del tercer quart.

Navarro ha apropat encara més el marcador amb un altre triple. A Saso Filipovski, l’entrenador de la Lottomatica, no li ha agradat gens ni mica cap a on s'orientgirava el partit.

I és que en un tres i no res el Regal Barça s’ha convertit en l’equip que tothom esperava. Ricky Rubio, que ha acabat amb tres recuperacions, vuit rebots i nou punts, ha posat més llenya al foc. Al seu costat Juan Carlos Navarro, amb 19 punts màxim anotador del partit, que ha obligat el tècnic local a demanar un altre minut veient que tota la feina s’escapava.

Quan faltava un minut per a la conclusió els blaugranes ja han obert una escletxa de 10 punts. Ricky ha rubricat el triomf des dels tirs lliures amb el 65-74 final. Una victòria que cal valorar per la capacitat que ha tingut l’equip de renéixer de les seves pròpies cendres.