‘La Bomba’ silencia l’Stocize (67-68)

27.01.2011 22:50

Carles Cascante

Juan Carlos Navarro, autor de 27 punts, ha estat el principal artífex d’un triomf agònic a la pista de l’Union Olimpija. Aquesta temporada, cap altre equip ha aconseguit el que ha fet l’actual campió d’Europa. Triomf importantíssim de cara al futur.

Ha estat un triomf agònic. De fet, Gregory ho ha tingut a les mans, però el nord-americà, que havia estat bastant fi en la segona meitat, ha errat el tir final. El Barça, mercè a una actuación sublim de Juan Carlos Navarro, autor de 27 punts, torna a Barcelona amb el segon triomf en dos partits i amb el lideratge del grup F a la butxaca.

Parcial de 0-13 per començar

108444217.jpgEl primer període ha estat pràcticament perfecte. Un parcial de 0-13, amb un Regal Barça molt fidel al seu estil, és a dir, córrer i córrer, ha situat ràpidament el 4 a 15 en el marcador, gràcies en bona part al gran encert anotador de Juan Carlos Navarro i a la bona tasca d’homes interiors com Perovic i, sobretot, Lorbek. L’Union Olimpija, per la seva banda, no ha estat gens encertat en el tir exterior i homes com Ilievski o Gregory han estat desconeguts. Tot i això, al final del primer quart, només vuit punts de diferència els seperàven (11-19).

Triples balsàmics de Navarro

En el segon període, els homes de Jure Zdovc han tornat la moneda als blaugranes amb un parcial d’11-2. Shermadini ha estat el principal malson blaugrana amb un parell d’accions en les que ha forçat un 2+1. Això i un triple del veterà Jagodnik han situat els eslovens a tan sols tres punts (18-21) a poc més de 8 minuts per arribar als descans.

Ha estat llavors, però, quan ha tornat a aparèixer Juan Carlos Navarro. El de Sant Feliu ha donat un cop d’efecte important amb dos triples balsàmics que han congelat l’ambient de l’Stocize Arena de cop (18-27). Al final del segon quart, 26 a 36 favorable als barcelonistes.

Bloqueig blaugrana

108435680.jpgA la represa, la defensa local ha estat molt més dura. Jugant al límit, els eslovens han fet un parcial de 12-0 que només ha sabut estar respost amb dues cistelles de Navarro i Lorbek quan han donat aire als de Pascual (43-49). Shermadini, però, ha fet molt mal sota el cèrcol i Gregory, també. Tot l’avantatge que havien dut els blaugranes des de l’inici del matx, però, s’ha vist eixugat de cop amb un triple del veterà Jagodnik que ha posat l’Union Olimpija per davant (50-49). El parcial final dels homes de Jure Zdovc ha estat de 28 a 16 (54-52).

Màxima emoció

En el darrer període, dues cistelles consecutives de Markota han situat el màxima avantatge dels locals en els quatre punts (59-55). El caràcter del capità blaugrana, Roger Grimau, ha estat determinant a l’hora de tornar a empatar el partit (59-59).

Un parcial de 2-8, gràcies a les bones accions de Grimau i a una bona recuperació de Ricky forçant la antiesportiva d’Ilievski han donat ales de nou al Regal Barça que ha tornat a prendre avantatge a poc més de tres minuts per al final (61-66). El matx, però era no apte per a cardíacs i els locals, gràcies a Jagodnik i a un parell de mals atacs blaugranes han tornat a posar-se per davant (67-66) a poc menys de dos minuts per al final. El darrers minuts, però, han estat de bojos...una cistella de dos de Navarro ha tancat un matx que ha acabat amb bon sabor de boca, després de l’errada en el darrer sospir de Gregory.

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player