Trencada la maledicció de l'Insular (54-75)

23.01.2011 21:28

Després de cinc temporades el Regal Barça ha tornat a guanyar en fase regular de l’ACB al Gran Canària 2014 a domicili. Els blaugranes ho han fet en un partit de menys a més, en què la defensa i l’atac han estat equilibrats.

El Regal Barça s’ha imposat al Centre Insular de Deportes després de cinc temporades en fase regular de l'ACB, en un partit que ha estat molt ajustat a la primera part i que s’ha trencat a la represa. Navarro, amb 23 punts, ha estat el líder ofensiu dels blaugranes en un matx en què també han destacat Erazem Lorbek, Víctor Sada, Fran Vázquez i Ricky Rubio.

Entre Carroll i Navarro

1011_J18_CAN-BAR_x14x.JPGLa pressió del CID s’ha deixat sentir des del salt inicial. Els insulars, ben portats per Jaycee Carroll, han pres la responsabilitat i han mantingut sempre a remolc els blaugranes, tot i els intents d’un altre geni en l’anotació com és Navarro. La Bomba ha clavat el seu primer triple per contenir les primeres diferències locals. Carroll i Taurean Green han fet una bona societat.

Pascual ja ha hagut de començar a moure la banqueta. I la sortida de Víctor Sada ha estat encertada. Primera assistència de l’equip a punt de tancar el primer quart entre Sada i Ndong.

El repartiment del joc del base de Badalona ha ajudat a empatar el matx a 21, tot i que el rebot encara ha estat un aspecte que s'ha de millorar.

Des de la defensa i des de la línia de 6,75

1011_J18_CAN-BAR_x5x.JPGAbans d’arribar al descans, Ricky ha capgirat el marcador amb el seu primer triple (23-24). A Rubio se l’ha notat més segur i, de fet, ha acabat amb 100% d’encert en el tir amb dos de dos des de més enllà dels 6,75.

Precisament un llançament de distància ha mantingut viu el Gran Canària que, de moment, no afluixava. Navarro, amb un altre triple, ha posat el 31-31 del descans.

Però a la represa renaixia un Regal Barça amb ganes de guanyar el CID i fer-ho bé. Ricky, Anderson i Fran Vázquez han firmat un parcial de 0-10 que ha posat en alerta els de Pedro Martínez. Wallace (17 punts) mantenia el partit en un puny.

Aleshores ha aparegut el Navarro més letal. I és que si hi ha jugadors capaços d’aconseguir rècords i trencar tendències, aquest és el de Sant Feliu. La Bomba ha començat a dinamitar la cistella canària. Dos triples ‘made in Navarro’ han obert una escletxa que, al final, ha estat insalvable.

A l’allau des de l’exterior s'hi ha afegit un joc interior més sòlid i comandat per Erazem Lorbek.

En ascens

1011_J18_CAN-BAR_x1x.JPGLa diferència en el marcador ha començat a pujar com l’escuma. El Granca ha sucumbit i ni les darreres batzegades de Carroll i de Wallace han pogut tallar l’hemorràgia dels insulars. Lorbek ha obert la ferida fins als 21 punts, i amb aquest marge el Regal Barça ha acabat guanyant el partit (54-75). Ha estat el primer triomf de la segona volta de l’ACB (la 15a victòria a la Lliga) i la que diu que l’Insular ja no és una pista maleïda per als blaugranes.