Triomf de caràcter per obrir el Top 16 (81-71)

20.01.2011 22:51

Llorenç Tarrés

El Regal Barça ha començat la segona fase de l’Eurolliga amb una victòria tan important com treballada contra el Maccabi. Navarro, amb 24 punts, ha aparegut quan era més necessari i ha liderat l’equip blaugrana.

El Top 16 és el tret de sortida de la part decisiva de l’Eurolliga, el primer pas cap a la Final a 4. Sis partits en què el marge d’error es redueix molt, sobretot a casa. Així ho ha entès el Regal Barça, que no ha deixat escapar el primer triomf, vital per carregar-se de confiança, i l’ha certificat amb un bon marge de punts: +10.

Ha estat un primer temps d’alt nivell competitiu, de domini inicial blaugrana i una forta resposta israeliana. Dos aspirants a tot aquesta temporada que han igualat forces durant molts minuts i que han arribat al descans amb un ajustat 41-37 favorable als homes de Xavi Pascual. A la represa, el conjunt de Pascual ha millorat la seva versió i ha agafat una renda considerable que ha marcat el duel de manera decisiva.

Els blaugranes peguen primer

2011-01-20_FCB_REGAL_-_MACCABI_TEL_AVIV_016.jpgEl Regal Barça ha firmat un primer quart notable. Amb un Perovic convertit en la parella de ball del gegant Schortsanitis, a qui li ha guanyat la partida, i un Navarro endollat des de la línia de tres punts (tres triples al primer quart), els blaugranes han obert forat. Un parcial de 10-0 ha trencat l’empat a 7 i l’equip ha pogut desplegar un joc constant i força encertat.

Un molt bon primer quart dels locals que no obstant ha acabat amb el Maccabi ensenyant les urpes i el seu veritable nivell (21-16). El creixement dels grocs ha tingut continuïtat al segon quart, quan un parcial de 0-7 ha capgirat definitivament el guió.

Maccabi ha aconseguit posar-se per davant amb les accions de Pargo i un tir lliure de Hendrix (27-28), un dels molts tirs de personal que han llançat els visitants al primer temps, amb un encert clarament de més a menys. Però la resposta blaugrana no ha tardat a arribar. Anderson s’ha espolsat els nervis d’enfrontar-se als seus excompanys i ha liderat un atac blaugrana renovat. Entre ell i Navarro han anotat 26 dels 41 punts locals al final dels primers 20 minuts.

Els de Pascual obren forat

2011-01-20_FCB_REGAL_-_MACCABI_TEL_AVIV_013.jpgLa millor versió del Regal Barça ha aparegut a l’estrena del tercer quart. Una molt bona defensa ha permès córrer a cada pilota recuperada i ha superat de dalt a baix un Maccabi incapaç de trobar solucions. Els de David Blatt han carregat descaradament el joc interior cap a Baby Shaq, molt ben defensat per Perovic, que ha minimitzat els danys que sempre genera el pivot grec, però s’han perdut en accions individuals i sovint poc productives de jugadors com ara l’ex Baskonia Eliyahu.

Un triple de Navarro ha donat el màxim avantatge (+11), però el tercer quart ha estat protagonitzat per un Terence Morris in crescendo (63-50). Maccabi, sempre a distància prudencial dels blaugranes però massa lluny per provar l’avançament, ha amenaçat posant-se a quatre punts (71-67). Però Perkins (molt actiu al primer temps però desaparegut al segon i absolutament desesperat) i Eidson (desaparegut tot el partit) no han col·laborat en la reacció visitant i el Regal Barça, amb molt més joc col·lectiu, ha sentenciat.

Amb el partit guanyat, l’equip de Pascual ha aconseguit també el segon objectiu, certificar una bona renda, sempre important en una fase com el Top 16. El primer pas, ja s’ha fet.

La fitxa del partit
REGAL FCB, 81
MACCABI, 71

Regal FC Barcelona (21+20+22+18):
Ricky Rubio (1), Navarro (24), Anderson (16), Lorbek (2), Perovic (12) -cinc inicial-, Sada, Grimau (2), Morris (11), Vázquez (10), Lakovic (3), N'Dong i Ingles.

Maccabi Tel Aviv (16+21+16+18): Pargo (9), Perkins (13), Eidson (4), Eliyahu (6), Schortsanitis (12) -cinc inicial-, Hendrix (13), Blu (3), Burstein (4), Pnini (7) i Sharp.

Àrbitres: Jungebrand (FIN), Radovic (CRO) i Latisevs (LET). Eliminats: Perkins (m.38) i Pargo (m.38).

Pavelló: Palau Blaugrana (6.235 espectadors).

Fes clic aquí per accedir a l'estadística oficial del partit.