Galons de líder (53-70)

08.01.2011 19:50

Amb un Juan Carlos Navarro esplèndid (25 punts) i un joc seriós, el Regal Barça s’ha imposat al Martín Carpena. Els de Pascual no han patit per un triomf que han treballat des del primer minut i en què ha arribat a guanyar de 20 punts.

El Regal Barça ha trencat gran part de les opcions de l’Unicaja de ser a la Copa del Rei. Els blaugranes han tornat a desplegar un bàsquet amb poques fissures, sobretot en defensa, i han controlat el ritme de partit i un rival que ha deixat anar un darrer alè d’esperança reduint una diferència de 20 punts i deixant-la en 10 quan quedaven cinc minuts per al final. La resposta visitant ha estat serena i efectiva. Només un petit ensurt no ha permès celebrar el triomf com toca. I és que Alan Anderson ha tornat a fer-se mal en el turmell que s’havia esquinçat a Bilbao i no ha pogut acabar el partit a la pista.

Marquen les diferències

1011_J15_RON-BAR_x6x.jpgEl Regal Barça ha posat la velocitat de creuer des del salt inicial. La primera cistella ha estat una acció de rapidesa dels blaugranes, molt ben executada per Joe Ingles. Això és el que pretenia impedir Aíto García Reneses, que el rival s'afartés de córrer.

De fet, els malaguenys han aconseguit a mitges l’objectiu. Al Barça li ha costat trenar transicions, però els locals han jugat molt pressionats per la necessitat de victòria. El percentatge en el tir de l’Unicaja ha estat pírric, fruit del desencert i de la bona defensa blaugrana.

I Navarro esclata

1011_J15_RON-BAR_x4x.jpgAixí, s’ha arribat amb el resultat de 12-15 al final del primer quart. En començar el segon període, els de Xavi Pascual han augmentat la seva aportació de bàsquet col·lectiu. Tres accions consecutives de Boniface Ndong han posat l'equip amb un avantatge de 10 punts.

Aleshores ha aparegut Uros Tripkovic. L’aler serbi ha estat valent i ha agafat les regnes d’un equip que anava a remolc del Barça. Però un parcial de 7-2 ha fet despertar la fera: Juan Carlos Navarro.

L’escorta de Sant Feliu ha fet palesa la seva enorme qualitat. El festival Navarro ha començat amb un triple de rèplica a un llançament de distància de Tripkovic. Navarro ha acabat la primera part amb 13 punts i al final del partit n’ha fet 25.

La Bomba també ha estat protagonista en el metrallament de triples abans d’arribar al descans, moment en què l’Unicaja ha rebaixat la diferència de 14 punts fins a vuit (28-36).

Partit trencat

1011_J15_RON-BAR_x14x.jpg En la segona part, el partit ha començat sense marcador de possessió pel Regal Barça. El rellotge que està situat sobre la cistella on havia d’atacar l’equip blaugrana no ha funcionat durant molts minuts, però això no ha impedit que el Barça continués amb la feina.

Sense Tripkovic a la pista –que s’ha fet mal en un turmell abans d’acabar el segon quart–, poca cosa més ha pogut fer un Unicaja desbordat per un Regal Barça cada cop amb la moral més alta. Joe Ingles ha clavat un bàsquet molt escorat, que ha posat el 38-56 després de 30 minuts de joc. Els 20 de màxima diferència també han comptat amb la firma de l’australià (40-60), ja en el darrer període.

1011_J15_RON-BAR_x13x.jpgEl Martín Carpena no ha cedit, però, i ha estat l’afició la que ha intentat fer reaccionar els seus jugadors. Amb una defensa zonal i Joel Freeland de revulsiu (20 punts, 10 rebots i un 22 de valoració), els malaguenys han volgut neguitejar el Barça, reduint la diferència als 10 punts (50-60). Però han estat més les formes que el fons. A les acaballes del partit, estirada final dels blaugranes i triomf més que confirmat (53-70).

El Regal Barça és més a prop de garantir-se matemàticament ser cap de sèrie en primera o segona posició per a la Copa del Rei de Madrid. Cal recordar que, com a novetat d’aquesta temporada, ser primer o segon suposa no creuar-se amb l’altre equip (primer o segon) fins a una hipotètica final.