Anderson dóna un triomf d’or (63-65)

02.01.2011 14:28

Llorenç Tarrés (Enviat especial)

El Regal Barça ha fet front al cansament i a un rival valerós per mantenir el liderat al Bilbao Arena. Els de Xavi Pascual, amb 18 punts de Lorbek i 17 d’Anderson, han començat l’any amb victòria amb una cistella d’or del nou fitxatge.

Tres dies després d’un partit físic i sobretot emocionalment tan dur com sempre és el clàssic, el Regal Barça havia de defensar liderat al modern Bilbao Arena davant un rival, el de Katsikaris, que no és cinquè per casualitat. I l’equip de Xavi Pascual ha respost amb una victòria agònica i amb un protagonisme destacat per a Alan Anderson, l’últim fitxatge de l’equip.

Primer quart de malson

Com ja havia fet tres dies abans, l’equip ha tornat a sortir endollat. Amb el mateix cinc inicial que contra el Madrid, ha clavat un 0-7 de parcial, demostrant, una vegada més, motivació i ganes de guanyar, sigui quin sigui el rival.

lorbek_bilbao.jpgPerò poc ha durat l’alegria i ben aviat han començat els problemes. Un triple de Mumbrú ha trencat la nul·litat local en el tir, els rebots s’han començat a escapar de les mans blaugrana i el valerós conjunt local ha començat a córrer i a manar. Al mateix moment que el Bilbao Arena despertava, el conjunt de Katsikaris ha respost amb un parcial de 12-2.

El Regal Barça ha viscut un primer quart de malson, però l’ha acabat amb dues accions per a l’esperança: dos tirs lliures d’Anderson (els seus dos primers punts com a jugador blaugrana) i una recuperació de Sada que ha deixat el 23-14 al final del primer quart, un mal menor després de deu minuts de patiment.

Anderson revoluciona el partit

Els problemes per trobar posicions de tir s’han acabat amb l’entrada d’Anderson a la pista. El nou fitxatge s’ha mostrat molt actiu, ha demanat la pilota i ha tingut la confiança suficient per llançar i anotar nou punts pràcticament seguits que han acostat els blaugranes en el marcador. Una torçada al turmell li ha impedit mantenir el to físic en el segon temps, però la seva presència ha acabat sent determinant.

L’encert del franctirador Blums ha tornat a eixamplar la distància, però Lorbek ha deixat un 37-31 al descans amb un triplàs sobre la botzina que ha recordat als aficionats biscains que aquest Regal Barça és molt Regal Barça.

navarro_bilbao.jpgEl segon temps ha començat de la mateixa manera que ha acabat el primer, amb una cistella de Lorbek i un Regal Barça que definitivament ja lluitava pel partit. Un altre triple de Lorbek ha escurçat la distància a la mínima expressió (37-36) i Perovic ha posat, finalment, el Regal Barça al capdavant (39-40).

El conjunt de Pascual vivia els seus millors minuts, fent desesperar la graderia i un equip local que no trobava cèrcol, però la grapa basca i dos triples del nord-americà Warren han deixat el partit igualat a 47 al final del tercer quart.

Al cara o creu

Un partit i un quart en joc. El Bilbao Arena ara sí que era ja una olla de pressió al crit de “jo-ta-ke” i calia alguna cosa més que bon bàsquet per sortir-ne líder. Calia un campió d’Europa ensenyant galons. Calia Roger Grimau recuperant pilotes impossibles, calia la direcció de Ricky i calien els punts dels anotadors.

Blums i Mumbrú acaparaven els punts d’un Bilbao Basket que semblava decantar el partit quan només quedaven dos minut i mig per al final amb un triple d’Hernández Sonseca (63-58), però el Regal Barça no havia dit l’última paraula. Anderson i Lorbek han igualat a 63 i el cara o creu ha decidit. L’últim atac basc ha acabat amb dos tirs lliures fallats de Banic, i Anderson ha agafat la responsabilitat. Talent i encert, cap a dins, i el Regal Barça que manté el liderat.