Rècord defensiu

31.12.2009 15:37

Els 45 punts que el Barça va encaixar ahir en el partit davant el Suzuki Manresa suposen un record defensiu de l’equip blaugrana a l’ACB i la sisena millor defensa en un partit d’aquesta competició des de l’any 1983.

Fins ahir, el millor partit defensiu barcelonista a l’ACB datava de la temporada 1999-2000, quan va cedir només 46 punts en el cinquè partit dels quarts de final dels play-off pel títol davant l’Unicaja de Màlaga que es va disputar al Palau Blaugrana i que va acabar amb victòria local per 65-46. La millor defensa recent era de la temporada 2002-03, quan l’equip blaugrana que va acabar aconseguit l’històric triplet amb Svetislav Pesic a la banqueta va deixar el Jabones Pardo Fuenlabrada en només 47 punts (93-47) a la primera jornada de lliga. Anteriorment, el Caja San Fernando només va ser capaç de fer-li 48 punts al Barça (64-48) a la temporada 1999-2000.

2009-11-08_REGAL_FCB_-_CAJASOL_024.JPGEn el present curs, el millor registre defensiu dels homes de Xavi Pascual abans del partit d’ahir era el de la dotzena jornada davant el Valladolid, que només va poder aconseguir 50 punts en un partit que va acabar amb victòria dels de Xavi Pascual per 83-50.

Primera meitat de rècord

A més a més, l’equip va aconseguir ahir una xifra històrica a l’ACB, arribant al descans amb només 14 punts encaixats (34-14). El conjunt del Bages va acabar el primer quart amb nou punts anotats i el segon amb cinc, el que suposa un nou record. Fins ara, la millor defensa en una primera meitat en partit de l’ACB la compartien l’Akasvayu Girona i el Fuenlabrada, que havien arribat al descans havent rebut només 15 punts.

2009-12-17_FCB_REGAL_-_ZALGIRIS_KAUNAS_008.jpgEls gironins ho van fer com a visitants la temporada 2005-06, deixant que el Pamesa València anotés només quatre punts en els primers 10 minuts i 11 en els següent quart. Ja els madrilenys, havien deixat el Gran Canària amb 15 punts al descans a la temporada 2006-07, cedint 13 punts en el primer quart i només dos en el segon.

Millor defensa de la competició

El resultat aconseguit ahir pel Regal Barça (65-45) consolida l’equip blaugrana com la millor defensa de l’ACB, amb 924 punts encaixats en 15 jornades, una mitjana de 61,60 punts rebuts, set punts menys que el Cajasol, segon amb 68,80 en contra de mitjana.
A Europa, també excel·lent
Els excel·lents números defensius del conjunt blaugrana a l’ACB també els trobem a l’Eurolliga, on el Barça és l’equip que menys punts ha cedit en les vuit jornades disputades (491), a més a més de ser l’únic equip a la competició que encara no ha perdut cap partit i el que té una major diferència (167) de punts anotats i rebuts, molt per sobre del segon classificat, el Montepaschi Siena (113).