2009 s’acaba amb la 14a victòria ACB (65-45)

30.12.2009 22:45

El Regal Barça supera el Suzuki Manresa en el darrer partit de l’any 2009. Els de Xavi Pascual han patit una defensa molt agressiva dels manresans, sobretot al segon temps, però s’han imposat per 20 punts de diferència.

2009-12-30_REGAL_FCB_-_SUZUKI_MANRESA_001.jpgEl primer equip de bàsquet acaba l’any guanyant. Els aficionats blaugrana i tots els assistents al Palau al partit de la 15a jornada entre el Regal Barça i el Suzuki Manresa s’han endut cap a casa un DVD amb les millors imatges dels blaugranes durant la temporada 2008/09. La 2009/10 també està generant un munt de recopilacions. I és que tot i que han patit i no han estat gaire encertats en atac, els homes de Xavi Pascual han tornat a guanyar. Ho fan fet contra el Suzuki Manresa, un conjunt que ha demostrat caràcter i que, malgrat els múltiples problemes que arrossega, ha començat a créixer a mesura que avançava el matx.

Màxim respecte

2009-12-30_REGAL_FCB_-_SUZUKI_MANRESA_010.jpgEl partit ha començat amb dos equips amb ganes de fer-ho bé. Els locals han sortit a totes i han posat a prova les seves millors virtuts per doblar la puntuació del rival en menys de sis minuts de partit de joc. Navarro ha estat molt fi de cara a cistella i la Bomba ha sumat vuit punts pràcticament consecutius.

L’ímpetu blaugrana ha atemorit el rival. El Suzuki Manresa ha estat tímid per aturar les embranzides del Barça i molt erràtic en el seu atac.

Una defensa asfixiant

Del 23-9 amb què ha acabat el primer període s’ha passat a un 28-9 en els instants inicials del segon quart.

Aleshores els de Jaume Ponsarnau s’han començat a creure que podien fer alguna cosa més per arreglar el seu pobre bagatge. I en la defensa han trobat molts recursos. Una zona pressionant, amb el base perseguint el director de joc blaugrana, ha forçat alguns errors d’un Barça que podia mantenir les diferències de 20 punts en arraibar al descans (34-14).
Però la dinàmica bagenca ha continuat a la represa, combinada amb encert en el tir, faceta fins ara molt pobra. Rodrigo San Miguel ha obert l’aixeta de triples. El base ha esperonat la resta de l’equip. Tot i aquesta nova aportació al joc de l’equip, els blaugranes han continuat traient profit a les rendes.

L’ensurt del partit l’ha donat Ricky Rubio. El blaugrana ha caigut i de seguida els responsables mèdics han anat a atendre’l. Afortunadament, el cop ha estat al colze i simplement ha estat la topada a terra el que espantat tothom.

Navarro posa la directa

2009-12-30_REGAL_FCB_-_SUZUKI_MANRESA_006.jpgRubio ha pogut tornar a dirigir l’equip al darrer període. Aleshores el seu equip ha apujat una mica més el nivell a la pista. Navarro ha clavat dos triples més que han ajudat a acabar el partit amb 20 punts, com a màxim anotador del partit.

A més, l’escorta ha pujat un esglaó més en el rànquing de màxims triplistes de l’ACB. Ara ja és cinquè i està a un sol triple d’igualar el quart, que és Rafa Jofresa, amb 712 triples.

La catorzena victòria a la Lliga ACB i la ratificació del lideratge s’ha confirmat per una diferència de 20 punts. I amb un altre partit en què Pascual ha fet jugar tots els homes disponibles. També Xavi Rabaseda, que completava l’equip.